Artiest

Nothing But Thieves

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Nothing But Thieves
Nothing But Thieves bestaat uit schoolvrienden Conor Mason (zang), Joe Langridge-Brown (gitaar), Dominic Craik (gitaar en keys), Philip Blake (bas) en James Price Conor (drums), Dom, Joe en Dave. De band tekent in 2014 een platencontract en heeft ondertussen twee albums.

Het grote idool van Nothing But Thieves is Jeff Buckley, die door Conor wordt omschreven als een waar genie. Buckley's invloed is te horen in de ingewikkelde gitaarlijnen en zweverige zangpartijen van Nothing But Thieves.

Debuutalbum

Dankzij de debuutsingle 'Itch' wordt de band in 2013 opgepikt door BBC Radio 1. De heren gaan razendsnel, een jaar later staan ze in de voorprogramma's van Arcade Fire, Twenty One Pilots, Muse, George Ezra en AWOLNATION. Festivals kunnen natuurlijk niet uitblijven en hun debuutalbum verschijnt in oktober 2015. Het nummer 'Trip Switch' van dit album krijgt de status van 3FM Megahit.

Broken Machine

Het tweede studioalbum, Broken Machine, verschijnt in 2017. De 3FM Megahits 'Amsterdam', een lekker upbeat nummer, en de melancholische ballad 'Sorry' komen van deze plaat. Beide nummers worden 3FM Megahit. 

Broken Machine is een album dat dichtbij komt en weerspiegelt wie de mannen zijn als band: "This album is a snapshot of where and who you are as a band over a small period of time. Writing in 2015/2016... well, we weren't devoid of things to write about. The record hinges on the systems of life we perceive to be automatic and flawless when in reality, they're anything but." Het nummer 'Particles' gaat bijvoorbeeld over de verslaving van frontman Conor Mason aan slaapmiddelen.

In de zomer van 2017 staat de band op verschillende festivals, waaronder Lowlands 2017, Rock Werchter en Glastonbury Festival. In de zomer van 2018 zijn de heren ook nog eens te zien op Pinkpop.