3FM nieuws

Nothing But Thieves in de Ziggo Dome: wat kun je verwachten?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Nothing But Thieves in de Ziggo Dome: wat kun je verwachten?

De Engelse rockers van Nothing But Thieves gaan momenteel de wereld over met hun Welcome To The DCC World Tour. Ze spelen vanavond de eerste van twee ram uitverkochte shows in de Ziggo Dome. Aan kaartjes is niet meer te komen, maar niet getreurd! Er is een livestream beschikbaar om toch nog mee te genieten van het concert.

Welcome To The DCC World Tour

Nothing But Thieves tourt met Dead Club City, hun vierde album uit 2023, staat vol met gitarige rocknummers en klinkt, in tegenstelling tot hun eerdere muziek, heel poppy. “Onze basis is rock, maar we experimenteren veel met andere genres”, deelt de band. Het album bestaat onder andere uit 3FM megahits 'Oh No::He Said What?', 'Overcome' en 'Welcome to the DDC', die je sowieso in de Ziggo Dome zult horen.

Hoe zal het concert verder verlopen? Nothing But Thieves is al op verschillende plekken geweest in Europa tijdens deze Welcome To The DCC World Tour. Het lijkt erop dat ‘Welcome tot the DCC’ een populaire openingstrack is. Het populaire nummer ‘Amsterdam’ is vaak de track waarmee ze afsluiten. Opmakend uit de vorige shows lijkt het erop dat ‘Amsterdam’ de strijd aangaat als afsluiter met nieuwe track ‘Overcome’. Maar ‘Amsterdam’ heeft wel een speciaal plekje in Nederland. Vingers gekruisd dat ze je deze killer track toch als laatste mag horen in de Ziggo Dome!

Amsterdam

Oh, I left my heart in Amsterdam, misschien wel één van hun populairste tracks en voormalig 3FM Megahit ‘Amsterdam’. Het nummer is vernoemd naar onze prachtige hoofdstad en gaat over het "mogelijke eindigen van touren". Verder gaat het nummer over de liefde voor Amsterdam en de wat voor speciale plek de mannen het vinden. De energie en kracht spat van het nummer af en na alle jaren dat het nummer uit is, kun je er nog steeds geen genoeg van krijgen!

Livestream

De kaartjes voor de shows in Ziggo Dome vlogen als warme broodjes over de toonbank en zijn al een tijd compleet uitverkocht. Er is zo ontzettend veel vraag naar tickets dat Nothing But Thieves bekend heeft gemaakt dat er een livestream plaatst zal vinden. Voor maar liefst €16,80, uitgezonden via Veeps, kun je de show thuis op je beeldscherm volgen. Wellicht zorgt het voor lichte troost dat je ze zo alsnog kunt zien knallen.

Dit livestream-concept was eerder al in Los Angeles geïntroduceerd. Maar het is pas een week geleden aangekondigd dat er een livestream zou komen van de show in de Ziggo Dome. Voor volgende shows van de tour is nog niet bekend of ze livestreams krijgen, maar het is niet onmogelijk. Misschien betekent dit wel dat je een Nothing But Thieves concert in Japan of Mexico kunt livestreamen, hoe vet is dat! Moet je niet vergeten om een wekker te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groeiende populariteit

In 2012 start de Engelse rockband. Deze bestaat uit 5 schoolvrienden met als leadzanger Conor Mason, gitaristen Joe Landgrigde-Brown en Dominic Craick, drummer James Price en basgitarist Philip Blake. In 2014 tekenen ze bij een platenlabel en sindsdien zijn er vier albums uitgekomen.

Maar ook live doen ze het geweldig. Een van de eerste grote festivalshows in Nederland was in 2017 op Lowlands. De jaren daarna verschenen ze op Pinkpop, nogmaals op Lowlands en op Sziget. Ze hebben meerder keren gespeeld in Melkweg en Paradiso, een van hun favorieten podia. Nothing But Thieves is intens snel uit de poptempels zoals Melkweg en Paradiso gegroeid naar uitverkochte zalen in de Ziggo Dome.

Het album Dead Club City heeft de nummer 1 aangetikt in de hitlijsten in de UK gevolgd door een compleet uitverkochte tour. De engelse BBC Radio 1 heeft de single ‘Welcome to the DCC’ uitgeroepen tot “de hotste track van het jaar” én Radio X heeft ‘Overcome’ tot “beste track van het jaar” benoemd. Aan populariteit dus geen gebrek. Deze tracks zijn ook te horen tijdens de show op 23 en 24 februari in de Ziggo Dome.

NBT x 3FM

Nothing But Thieves is een graag geziene gast bij 3FM. Ze gaven een 4 jaar geleden nog een 3FM Exclusive in een NDSM-loods waar zij voor een kleine club fans 'Sorry' en 'You Know Me Too Well' speelden. Nogal een verschil met de twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome met 17.000 man!

Verder hebben ze bij de 3FM Live Box opgetreden met ‘Sorry’, en ‘Amsterdam’. 3FM-dj Jamie Reuter heeft ze persoonlijk mogen interviewen bij Sziget over hun bromance met de Nederlandse band De Staat en hun tour.

Wil je de 3FM Exclusive herleven of voor het eerst zien? Check dan hieronder het volledige optreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie