Eurosonic Noorderslag

Dit zijn de must-see acts op Noorderslag

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de must-see acts op Noorderslag

Aanstaand weekend is het weer tijd voor het grootste showcase festival van Nederland: Noorderslag. De crème de la crème van de Nederlandse muziekwereld reist zaterdag af naar het hoge noorden en dat betekent dat er een flinke line-up op het programma staat. Voor iedereen die ook maar een beetje last heeft van FOMO zorgt dat voor een hoop keuzestress. Adem in, Relax. Hier is al een selectie van de acts die je zeker even moet checken!

De gevestigde namen

Voor de bezoekers die er zeker van willen zijn dat ze gegarandeerd een goeie show krijgen, staan er een aantal artiesten op de line-up die hun strepen inmiddels hebben verdiend. Deze acts hebben hun plekje in de muziekscene inmiddels verworven en hebben dat dit jaar weer wederom bewezen. Voor muziek van de hoogste plank, moet je zeker een kijkje nemen bij:

Douwe Bob

Douwe Bob heeft dit jaar zijn vierde album uitgebracht: The Shape I'm In en we kunnen wel stellen dat hij op muzikaal gebied in een enorm goeie shape is. Met een hitsingle 'Shine' en parels als 'I do' laat hij zien dat Douwe bij de top van Nederlandse artiesten hoort en dat kun je live zeker merken.

Nielson

Nielson heeft de Nederlandse popmuziek eigenhandig een hele nieuwe wending gegeven. Zijn plaat Diamant heeft een hele internationale vibe, maar dan wel met rake Nederlandstalige teksten. Dat wordt lekker meezingen met zijn hits 'Diamant' en 'IJskoud'!

Willem

Willem kennen we allemaal van The Opposites. Hij heeft de tijd van 'Dom, Lomp en Famous' inmiddels ver achter zich gelaten, maar moest hiervoor wel door een diep dal. Over deze moeilijke periode heeft hij een openhartig soloplaat gemaakt die van begin tot eind raak is, met een prachtsingle 'Houten Pak'.

Rondé

Rondé kwam in 2017 met een knaller van een debuutplaat. Dan is het altijd maar de vraag of ze dat nog kunnen toppen. Maar Rondé blijft moeiteloos goeie muziek schrijven, zoals de 3FM Megahit 'Calling'. Op 8 maart droppen ze hun tweede album en daar kunnen we met Noorderslag alvast een voorproefje van verwachten.

De 3FM Talents

Veel namen op de programmering kun je misschien nog kennen als 3FM Talent. De afgelopen tijd hebben we veel talentvolle artiesten voorbij zien komen en die hebben in de tussentijd zeker niet stilgezeten. Ze staan niet voor niets op Noorderslag! Deze talenten zijn zeker een bezoekje waard.

Son Mieux: Tot nu toe is elk nummer van deze band raak! Binnenkort brengen ze een album uit en daar kun je op Noorderslag al een voorproefje van krijgen.

Rimon: De RnB belofte van Nederland, die internationaal opvalt met de single 'Sugar Coated Love'.

Jason Waterfalls: Catchy rockmuziek voor de liefhebbers van heerlijk raggende gitaren.

Nona: Heerlijke soulvolle muziek met een dijk van een stem!

Jacin Trill: De meest positieve rapper van Nederland die er sowieso een feest van maakt!

TAPETOY: De huidige 3FM Talent TAPE TOY staat garant voor steengoede rock en een ijzersterke live-act!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontdekkingsreis

In de timetable staan ook een aantal namen die je misschien niet zo 1, 2, 3 kent, maar zeker wel de moeite waard zijn. Dit zijn veelbelovende acts waar we in de toekomst misschien nog wel veel meer van gaan horen. Noorderslag is ook een feest voor de mensen die verrast willen worden door nieuw talent. Voor diegenen hebben we hier een aantal tips.

Kita Menari

Heerlijk vrolijke indie muziek waar je zeker niet op stil kan blijven staan. Kita Menari betekent dan ook: 'we dansen'.

Van Common

Van die muziek die je doet denken aan een andere tijd, maar tegelijkertijd ook weer heel relevant is nu. Met invloeden uit de 80's maakt Van Common indiepop om heerlijk bij weg te dromen.

Feng Suave

Feng Suave bestaat uit multi-instrumentalisten Daniel en Daniel. Samen maken ze een soort hele ontspannen psychedelic Lo-Fi soul van wereldniveau.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie