3FM nieuws

ESNS 2022: zo ga je gratis naar jouw eerste festival van het jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. ESNS 2022: zo ga je gratis naar jouw eerste festival van het jaar

Wist jij dat je deze maand vanaf je eigen bank de headliners van de toekomst kunt checken in Groningen? Dat kan! Het grootste showcasefestival van Europa is vaste prik in ons kleine kikkerlandje.

Denk jij nu: "Wat is een showcasefestival?"

Nou, dat is heel simpel: een festival waar jonge, getalenteerde artiesten zich in de kijker spelen bij de mensen die de agenda's van de zalen volgooien. Dé plek om jezelf als artiest te bewijzen dus!

Headliners van de toekomst

Waar je nu samen met duizenden anderen naar Dua Lipa staat te kijken tijdens een festival of show, stond ze in 2016 samen met o.a. Bastille in Groningen. Destijds waren dit grote stappen voor deze artiesten. Zoveel impact kan een show op ESNS dus hebben op de carrière van een artiest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ESNS 2022: Online Platform

En dit jaar volg jij het hele festival via het online platform van ESNS, 3voor12 en 3FM. Hier check je gratis alle acts én klets je tegelijkertijd bij (ja, hier mag je praten tijdens de show) in de chat.

Traditiegetrouw staan de eerste drie dagen van Eurosonic in het teken van Europese acts. Vanaf woensdag tot en met vrijdag heb je dus meer dan genoeg muziek om je jaar goed mee te beginnen.

Op woensdag zijn er onder andere shows van Wet Leg en Sylvie Kreusch, op donderdag Meskerem Mees en The Lounge Society en op vrijdag Yard Act. De optredens duren 10 tot 15 minuten en zijn verdeeld over drie livestreams te zien.

In totaal check je zo'n 40 Nederlandse acts via het online platform van ESNS, 3voor12 en 3FM. Ook (ex-)3FM Talents Son Mieux, Meau, Froukje en WIES treden op. Voor een compleet overzicht van alle artiesten en het blokkenschema check je 3FM.nl/esns.

ESNS op NPO3 en 3FM

Op zaterdag 22 januari kijk je vanaf 23:00 uur op NPO3 mee naar een verslag van ESNS 2022. Tijdens het programma zap je langs de meest veelbelovende muzikale acts van dit jaar. Naast veel livemuziek zie je meerdere reportages over acts zoals Meau, Prins S en de Geit, Nelcon en Tramhaus.

Tijdens de uitzending worden de winnaars van de Popprijs en de ESNS Kickstart Award (een stimuleringsprijs voor aanstormend Nederlands talent) bekendgemaakt.

Winnaar Popprijs bij Vera

On air staan 3voor12 met Sagid Carter en Vera On Track van de hele week in het teken van Eurosonic en Noorderslag. Tune in via 3FM.nl/live. 3FM-dj's Vera Siemons en Eva Cleven doen op 3FM vanaf 19.00 uur live verslag van het Noorderslag festival op zaterdag.

En nog leuker nieuws: de winnaar van de popprijs is zondag te gast bij 3FM-dj Vera Siemons om een volledige take-over te doen in haar programma Vera On Track!

Ster advertentie
Ster advertentie