Meer NPO
STER Advertentie

Lowlands komt met eigen Fanmarktplaats voor tickets

Lowlands komt met eigen Fanmarktplaats voor tickets
Ben Houdijk

Dinsdag 11 februari 2020 - 16:21 uur

3FM-dj Vera Siemons belde afgelopen zaterdag met Lowlands directeur Eric van Eerdenburg. Niet alleen wij, maar ook zíj waren verbaasd dat het zó snel uitverkocht.

Kantoorpoule

En dat ze verbaasd waren, bleek ook uit de Lowlands-kantoorpoule. Eric: "Het was een behoorlijke verrassing, ik had het eigenlijk niet verwacht. We doen met alle mensen die betrokken zijn ook altijd een poule. Er was één iemand bij die zei dat het uitverkocht zou zijn."

Die Antwoord

Vera vraagt zich af hoe het komt dat het festival Die Antwoord heeft geprogrammeerd, aangezien de band sinds een paar maanden onder vuur licht wegens beschuldigingen van seksisme, racisme en homofobie. Eric geeft hier een duidelijk antwoord op: "Er zijn inderdaad lelijke dingen gezegd tussen Hercules en Die Antwoord in een ruzie. Dat doen mensen nou eenmaal. Voor mij staat het als een paal boven water dat Die Antwoord geen homofobe club is. Als ze homofoob zouden zijn, zouden we ze absoluut niet boeken. Maar omdat ze een keer iets lelijks hebben gezegd in een ruzie? Nee, dan kun je op een gegeven moment niemand meer boeken." 

'Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg over Hollywood Vampires, zwarte tickethandel en Die Antwoord'

Lowlands Fanmarktplaats

Vlak nadat Lowlands 2020 was uitverkocht, stuurde het festival zelf een bericht uit om zwarthandel tegen te gaan. Daarnaast komt Ticketmaster dit jaar zelf met een nieuwe Fanmarktplaats: Via deze service kun je zelf veilig je ticket verkopen als je toch niet meer naar Lowlands kunt gaan. Waarom dit beter is dan via andere wegen? Omdat het oude ticket ongeldig gemaakt wordt en je als koper zeker weet dat je een geldig ticket koopt. Geen verrassingen aan de entreepoort dus! 

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook