Video

"Het spelelement op Solar Weekend is super belangrijk!"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Het spelelement op Solar Weekend is super belangrijk!"

Solar Weekend festival is één groot artistiek spektakel. Je struikelt er over de fantasierijke collectieven, waarvoor maandenlang keihard gezwoegd is. 3FM sprak met een van de creatieve masterminds, Roel Beurskens, die al vijf jaar interactieve theatershows voor Solar maakt. Wat doet zijn ontwerp met de mensen op het festival?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weer even kind zijn

Roel is al sinds januari bezig met dit ontwerp. Het gestrande schip vormt het decor van een avontuurlijk spel dat Solar-bezoekerss met twee groepen kunnen spelen. Volgens Roel is het spelelement op Solar erg belangrijk, want dat haalt je even uit de dagelijkse sleur. Hij wil de mensen meenemen in een wereld die niet bestaat, maar waar ze zich op dat moment toch in bevinden. "Je kunt ze echt even kind laten zijn."

Glunderende ogen

Roel wil de mensen op het festivalterrein samenbrengen en is pas tevreden als hij ziet dat de eerste twee groepen met glunderende ogen het schip uit komen lopen en denken: 'F*CK, ik wil nog een keer!'

Solar Weekend

Solar festival vindt plaats van 2 t/m 5 augustus aan de Maasplassen in Roermond. 3FM is aanwezig om verslag te doen op de socials en ook Festival Frankie loopt weer rond in het wild!

3FM Unseen Heroes

Deze video is onderdeel van de serie Unseen Heroes, waarin 3FM de helden achter de schermen van de festivals in het zonnetje zet.

Ster advertentie
Ster advertentie