Video

Hoe bouw je het gigantische Zwarte Cross festival op?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe bouw je het gigantische Zwarte Cross festival op?

Hoe zou het zijn om een festival te organiseren waar maar liefst 220.000 (!!!) bezoekers op afkomen? Lisa Leliveld weet het. Zij werkt al jaren voor de Feestfabriek, de organisator van de Zwarte Cross. 3FM zocht haar in de weken voor de Cross op om te vragen hoe zij alle balletjes hooghoudt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Programma & sfeer

In de week voor de Zwarte Cross loopt Lisa continu rond met een portofoon. Ze gaat er nog nét niet mee naar bed. Samen met haar team is ze verantwoordelijk voor het programma en de sfeer van het festival. Ze stuurt een gigantisch team - van voornamelijk mannen - aan. Dat vraagt om een organisatorisch talent waar je u tegen zeg, maar dat komt goed uit: want Lisa is geboren als een productionele duizendpoot.

Soms gaat het mis

Waar mogen de podia opgebouwd worden? Waar moeten de eettentjes staan? En hoe wordt een draak van een fout in het decor gefixt? Het zijn allemaal vraagstukken waar Lisa zich 24/7 mee bezighoudt. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis. "Dat is ook wel het leuke aan mijn werk, dingen oplossen. Als alles goed zou gaan dan zouden we achterover kunnen leunen en hoeven we niks meer te doen."

Mannenwereld

Tijdens de opbouw van de Zwarte Cross, maar ook tijdens de voorbereidingen van andere festivals, begeeft Lisa zich in een wereld vol mannen. "Ja, het is een mannenwereld, maar zo voelt het niet. Het is niet dat ik me staande moet houden in een mannenwereld. Ik doe gewoon mijn werk." En dat doet ze goed.

3FM interviewde Lisa een paar weken voor de Zwarte Cross tijdens de opbouw van Mañana Mañana Festival, dat ook georganiseerd wordt door de Feestfabriek.

3FM Unseen Heroes

Deze video is onderdeel van de serie Unseen Heroes, waarin 3FM de helden achter de schermen van de festivals in het zonnetje zet.

Ster advertentie
Ster advertentie