Naar homepage
Video

Zo ziet de nieuwe toegangspoort van Down The Rabbit Hole er uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo ziet de nieuwe toegangspoort van Down The Rabbit Hole er uit

Ronddraaiende bomen, bloemen en een heus waterrad dat het kletterende water afvoert in het meertje van de Groene Heuvels: dat is de iconische toegangspoort van Down The Rabbit Hole. Of nee, wacht: dat wás de iconische toegangspoort, want na vier jaar krijgt het festival een nieuw exemplaar! 3FM was bij de oplevering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We willen niet stilstaan"

Als je je graag waant in de wondere wereld van Down The Rabbit Hole zul je je misschien afvragen waarom het festival überhaupt een nieuwe poort krijgt. De oude is iconisch, sprookjesachtig. Waarom zou je daar iets aan willen veranderen? Festival director Ide Koffeman wacht ons op aan de rand van het terrein. Samen lopen we richting de nieuwe toegang. Hij vertelt dat ze supertrots zijn op de oude poort, maar dat ze ook graag verder wilden.

From scratch

MOJO, organisator van het festival, is samen met de kunstenaars van ATM, die ook verantwoordelijk zijn voor de oude ingang, om de tafel gaan zitten. Ze zijn from scratch begonnen en wilden een ontwerp waarin de oude toegang terug kan komen, maar waar je ook hele andere dingen kan doen. En dat is dit geworden: een driedimensionaal grid dat het landschap als het ware optilt.

132 houten palen

Langs de waterkant staan 132 gigantische houten palen, die zorgvuldig uitgekozen zijn in buurland België. Elke paal reikt 12,5 meter de lucht in. Het is een verbluffend gezicht en hoe dichterbij je komt, hoe hoger ze lijken. Ide Koffeman en de andere kunstenaars, Marisja Smit en Antal Bos, kijken trots toe hoe de laatste paal in het drassige land wordt geramd.

Interactief en duurzaam

Het bijzondere aan dit project is dat het blijft staan. Het is een interactief toegangsgebied waar ook anderen gebruik van mogen maken. Ook als het festival afgelopen is. Om snel iets op te kunnen bouwen worden er vaak layher steigers gebruikt. Daar wilden ze los van raken, vertelt Marisja Smit. Bovendien is dit duurzaam. De basis staat en de mogelijkheden die je vervolgens hebt zijn eindeloos. Ide koffeman: "Je kan er een vliegtuig in hangen, als je wilt."

Aankleding

Of ze er daadwerkelijk een vliegtuig in gaan hangen, blijft nog even geheim. De aankleding wordt in de week voor het festival gerealiseerd. Maar het is heel waarschijnlijk dat we ook dit jaar weer met open mond de weide op zullen lopen.

3FM op Down The Rabbit Hole

3FM is ook dit jaar weer op Down The Rabbit Hole om verslag te doen van het festival. Onder andere Queens Of The Stone Age, Anderson. Paak & The Free Nationals, Nick Cave & The Bad Seeds, Fink, Franz Ferdinand en MGMT staan op het festival. Check hier de hele line-up.

3FM Unseen Heroes

Deze video is onderdeel van de serie Unseen Heroes, waarin 3FM de helden achter de schermen van de festivals in het zonnetje zet.

Ster advertentie
Ster advertentie