Video

Diantha (15) won onze schrijfwedstrijd (en Lieke mocht haar dat vertellen)

  1. Nieuwschevron right
  2. Diantha (15) won onze schrijfwedstrijd (en Lieke mocht haar dat vertellen)

De scholier uit Schagen kreeg de verrassing van haar leven, toen schrijver Elfie Tromp en 3FM-dj Lieke de Kok opeens haar klas binnen kwamen lopen.

De inzendingen stroomden binnen, nadat schrijver Elfie Tromp bij onze eigen Saskia een oproep deed om mee te doen aan een schrijfwedstrijd. Want als je talent hebt voor schrijven, dan openbaart zich dit meestal al op de middelbare school. Waarom dat talent niet triggeren?

En dus kon je een verhaal opsturen in het kader van 3PAK, waarvoor Elfie het verhaal Zwarte Flamingo schreef. Een tragisch liefdesverhaal tussen drie personen. Elfie had het verhaal vanuit twee personen geschreven, de opdracht was om het derde perspectief, dat van Ginny, te schrijven.

School in Schagen

Niet alleen kreeg de winnaar van de schrijfwedstrijd alle tijdens de Literatour genomineerde boeken, ook werden die boeken persoonlijk overhandigd door Elfie Tromp (en een dj van 3FM) en werd het winnende verhaal gepubliceerd op 3FM.

Die eer viel Diantha Gootjes uit Schagen ten deel. En dus togen Elfie en 3FM-dj Lieke de Kok naar de school van Diantha om haar het goede nieuws te vertellen. Dat ging zo.

Ster advertentie
Ster advertentie