Video

Zo gaat het er backstage bij Lowlands aan toe

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo gaat het er backstage bij Lowlands aan toe

Wat speelt zich af áchter de schermen van Lowlands? In de serie Unseen Heroes volgen we Nanouche Hukker, chef backstage productie van Lowlands.

Toen Nanouche 16 was viel ze als een blok voor Lowlands. "Ik liep hier rond en dacht: oké, ik ga directeur van Lowlands worden. Dat lijkt me het vetste dat er is." Nu, meer dan tien jaar later is ze Chef Backstage Productie. Op deze plek komt alles samen. "We hebben contact met alle afdelingen, van techniek tot veiligheid tot communicatie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Team productie backstage

Het hele jaar door werken er standaard drie mensen aan de backstage productie van Lowlands. Gaandeweg het jaar komen er steeds meer mensen bij. "Op het festival zijn we met 125 mensen aan het werk en daar bovenop heb je nog iets van 750 vrijwilligers."

Veranderingen

In de loop der jaren heeft Nanouche veel zien veranderen. Vroeger kwamen bandjes met een back-drop aanrijden en dat was het dan wel. "Nu heeft iedereen een hele set mee. Elke act wil uniek zijn." Bands hebben eigen licht, eigen videoschermen. "Daarom hebben we sinds vorig jaar ook een nieuwe Alpha en Bravo. In die oude circustenten kon te weinig gewicht hangen."

Hoe ver gaat Lowlands voor zijn artiesten?

Niet elke act of band krijgt alles wat hij of zij wenst. Lowlands maakt onderscheid in drie categorieën: A, B en C. Categorie A artiesten zijn de headliners. Zij krijgen alles wat ze op de rider hebben staan. Categorie B artiesten, die ook in de Alpha spelen, maar geen headliner zijn, krijgen naast de standaard Lowlands rider en specials iets meer van de rider. En de C artiesten moeten het doen met de standaard Lowlands rider en specials. "Onze basis qua hospitality ligt behoorlijk hoor."

Standaard Lowlands rider

Op de standaard rider van Lowlands staan in elk geval bier, fris en (gezonde) snacks en de specials zijn bijvoorbeeld sterke drank, zoals wodka en gin. "Een paar jaar geleden hadden we voor een headliner een aparte koffie rider. Dat was heel erg belangrijk. En dit jaar is er een act die een eigen pingpongtafel wilde."

Foto: Nathan Reinds

3FM Unseen Heroes

Deze video is onderdeel van de serie Unseen Heroes, waarin 3FM de helden achter de schermen van de festivals in het zonnetje zet.

Ster advertentie
Ster advertentie