Video

Andres Stemt Wijzer: woningmarkt en sociale huur

  1. Nieuwschevron right
  2. Andres Stemt Wijzer: woningmarkt en sociale huur

Andres Stemt Wijzer! Althans dat is de bedoeling... In deze YouTube-serie gaat 3FM-dj Andres Odijk samen met 3FM-luisteraars op zoek naar stemadvies aan de hand van belangrijke thema's voor jongeren. In deze aflevering gaat het over wonen.

Een geschikte woning vinden is moeilijk tegenwoordig, zo ook voor Melissa. Zij valt tussen wal en schip. Voor een sociale huurwoning is haar salaris te hoog en voor een woning in de vrije sector te laag.

Ontzettend vervelend natuurlijk, want een woning vinden is al moeilijk genoeg als je wél in een van die categorieën valt.

Minder werken om wel een sociale huurwoning te kunnen krijgen is een omgekeerde wereld. Daarom neemt Andres Melissa mee naar Den Haag. Daar spreken ze af met Heleen Wever van Prodemos. Als politiek dier kan zij precies vertellen wat partijen willen doen om hier iets aan te veranderen.

BINNENHOF

Er zijn gelukkig een hele hoop partijen die vinden dat de inkomensgrens voor sociale huurwoningen omhoog moet. Ook zijn veel partijen het erover eens dat er meer moet worden gebouwd. Zo komen er natuurlijk ook meer woningen!

Maar hóe vinden partijen dat dat moet gebeuren? En waar verschillen ze in hun mening? Bekijk het hieronder in de volledige aflevering!

Meer weten over de verkiezingen? Ga dan snel naar het online platform, gemaakt door NPO3, FUNX en 3FM!

GA NAAR 3FM.NL/VERKIEZINGEN

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderwijs

In de vorige aflevering zagen wij Ilse, zij is bezig met haar PABO en wil betere lonen voor basisschooldocenten. Alle partijen hebben nu wel iets in hun verkiezingsplan rondom onderwijs, maar waarin verschillen deze?

Check de derde aflevering om hier achter te komen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie