HUMAN
EO

3FM Special: hoe kom ik aan een woning?!

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Special: hoe kom ik aan een woning?!

Je bent er zelf misschien ook tegenaan gelopen: een woning vinden. Dat is niet eenvoudig. Daarom besteden Human en de EO daar in de volgende 3FM Special aandacht aan.

Joram Kaat zal zich een weg proberen te banen door de woningcrisis. Want, komen we daar ooit uit? Welke oplossingen zijn er voor woningnood? En moeten we genoegen nemen met alles wat ons aangeboden wordt (lees: een kamer van 10m2 voor 900 euro)?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Promofilmpje om huis te scoren

Yaser Mohammad (18) is zo iemand die het heft in eigen handen nam. Hij had geen zin in eindeloze hospiteeravonden met vijftien man en dan maar hopen dat je eruit springt... Nee, hij pakte het anders aan. Hij maakte van zichzelf een promofilmpje, en plaatste die op Facebook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij presenteert zichzelf als de ideale huisgenoot, vertelt over zijn hobby’s en waar hij naar op zoek is. "Ik zocht een manier om op te vallen, want er zijn duizenden mensen die een kamer zoeken. Je maakt weinig kans."

Yaser Mohammad

Met in 2019 een tekort van 40.000 kamers is de studentenkamermarkt super competitief. Yasers zoektocht laat zien dat een potentiële nieuwe bewoner zich van zijn beste kant moet laten zien om kans te maken.

Lees ook: Waarom is een kamer vinden zo moeilijk?

Oneerlijk

Heel eerlijk is het niet, vindt Yaser, want iedereen heeft recht op fatsoenlijke woonruimte. Waarom moeten jongeren dan zo hard hun best doen om een woning te vinden? Woningmarkt-econoom Nic Vrieselaar schuift aan om te vertellen over de huidige woningcrisis. Hoe is deze ontstaan en, belangrijker nog, hoe kan het worden opgelost? Ook adviseert hij of we beter een huis kunnen huren of kopen.

Nic Vrieselaar

Stressvol wonen

En als je dan eindelijk iets hebt gevonden, hoe belangrijk is die plek dan voor ons? Stadspsycholoog Sander van der Ham komt vertellen over de invloed van je woonplek op je gezondheid. Problemen als te kleine kamers, onpersoonlijke plekken of geluidsoverlast zorgen ervoor dat mensen stress ervaren. "Je merkt pas hoeveel invloed je woonplek op je gezondheid heeft als er iets niet goed is. Dat wil je voorkomen."

Luister zondagavond 31 mei tussen 22:00 en 00:00 uur naar de 3FM Special over woningnood.

Sander van der Ham
Ster advertentie
Ster advertentie