Video

Andres Stemt Wijzer: onderwijs en docentensalaris

  1. Nieuwschevron right
  2. Andres Stemt Wijzer: onderwijs en docentensalaris

Andres Stemt Wijzer! Althans, dat is de bedoeling... In deze YouTube-serie gaat 3FM-dj Andres Odijk samen met 3FM-luisteraars op zoek naar stemadvies aan de hand van belangrijke thema's voor jongeren. In deze aflevering gaat het over onderwijs.

Want, wie wil er eigenlijk nog basisschoolleraar worden als je daar maar 2300 euro per maand mee verdient? Andres maakt kennis met Ilse. Zij is een van die mensen en ze maakt zich zorgen over het salaris van de mensen in het onderwijs. Want als je niet redelijk beloond wordt, kiezen jongeren dan niet gewoon een andere carrière?

Hier moet iets aan gebeuren, vindt Ilse. Dus gaat ze met Andres naar Den Haag. Daar spreken ze af met Heleen Wever van Prodemos. Zij vertelt hen welke partijen hier verandering in willen aanbrengen.

Binnenhof

In alle partijprogramma’s komt het onderwijs en de salarissen daarbinnen voor. Wel verschillen de meningen over hoe een docent opgeleid moet worden. Maar het lijkt dus in ieder geval hoog op de agenda te staan. Positief nieuws voor Ilse, dus. Maar waarin verschillen de partijen dan precies?

Ben je benieuwd welke partijen zich hard maken voor het onderwijs? Kijk hieronder dan de volledige aflevering!

Meer verkiezingsnieuws checken?

GA NAAR 3FM.NL/VERKIEZINGEN

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Racisme

Vorige week zag je de tweede aflevering van Andres Stemt Wijzer 3FM-luisteraar Irine voorbij komen. Zij wilde kijken naar de diversiteit binnen de Nederlandse politiek, en welke partijen zich inzetten om racisme te bestrijden.

Benieuwd welke partijen dit zijn? Check dan snel de vorige aflevering!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie