Video

Ester en Cilrilo overleefden op wonderbaarlijke wijze tyfoon Haiyan

  1. Nieuwschevron right
  2. Ester en Cilrilo overleefden op wonderbaarlijke wijze tyfoon Haiyan

3FM-dj Wijnand Speelman reisde voor 3FM Serious Request: Lifeline samen met het Rode Kruis naar de Filipijnen. Dit land is het afgelopen jaar al negentien keer (!) getroffen door een tyfoon. Wijnand sprak met Ester en Cilrilo, die een mangrove plantage hebben om zo golven en tyfoons te breken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Natuurgeweld

Door klimaatverandering komen er in de Filipijnen steeds vaker levensbedreigende natuurrampen voor zoals overstromingen en tyfoons. Mensen wonen vaak noodgedwongen in risicogebieden, zoals kustplaatsjes, en hebben meestal geen middelen om zich te wapenen tegen dit natuurgeweld.

Wat doet het Rode Kruis?

Het Rode Kruis probeert deze mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst door zich te focussen op duurzame maatregelen en door ze te bescherming. Zo deelt het Rode Kruis bijvoorbeeld klimaatbestendige zaden uit, zoals mais en rijst, die goed tegen extreem droge en natte periodes kunnen. En ze planten mangrovebomen, die modderstromen tegengaan en tsunami-golven breken. Ook installeert Het Rode Kruis waarschuwingssystemen zodat mensen zichzelf eerder in veiligheid kunnen brengen tijdens een ramp.

Bekijk alle reportages

Kom in actie

Voor €50,- kunnen er 60 mangrovebomen worden geplant aan de kust om golven te breken, en voor €700,- is er al een waarschuwingssysteem voor een heel dorp beschikbaar. Hoe kun jij helpen? Kom in actie en steun 3FM Serious Request: Lifeline. We kunnen natuurgeweld niet stoppen, maar de gevolgen ervan wél beperken. Maak hier je actie aan.

Check ook:

7 dingen die je moet weten over het nieuwe 3FM Serious Request
Waar gaat het geld van 3FM Serious Request naartoe?
Frank vertelt over zijn veiligheidstraining voor zijn reis naar Zuid-Soedan

Ster advertentie
Ster advertentie