Video

Elles' vader redde haar op achttienjarige leeftijd van een hartstilstand

foto: Sander Koning
  1. Nieuwschevron right
  2. Elles' vader redde haar op achttienjarige leeftijd van een hartstilstand

Eén van de doelen waar 3FM Serious Request: Lifeline zich dit jaar voor inzet is Reanimatie In Nederland. Een belangrijk onderwerp voor de nu 24-jarige Elles. Zij kreeg op haar 18e een hartstilstand die ze overleefde omdat haar vader wist hoe hij moest reanimeren. 3FM-dj Angelique ging bij haar en haar ouders langs.

"Als mijn vader nou niet had kunnen reanimeren of als die AED nou niet zo dichtbij had gehangen..."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reanimatie in Nederland

Tijdens 3FM Serious Request: Lifeline zet 3FM samen met het Rode Kruis zich in voor drie doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. Elke dag krijgen zo'n 35 mensen in Nederland een hartstilstand terwijl ze niet in de buurt van een ziekenhuis zijn. Weinig mensen weten wat ze dan moeten doen. Met reanimatiecursussen en het plaatsen van AEDs (defibrillators) door heel Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat jij kunt ingrijpen in geval van nood.

Bekijk alle reportages

KOM IN ACTIE!

Wil jij in actie komen voor 3FM Serious Request: Lifeline? Dat kan hier! Wie weet komen de dj-teams dan wel langs jouw actie in de week voor kerst (18-24 december). Benieuwd waar & wanneer ze precies langskomen? Check dat hier.

Ster advertentie
Ster advertentie