Video

Pearl Jam haalt herinneringen op aan die epische stage-dive uit '92

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Pearl Jam haalt herinneringen op aan die epische stage-dive uit '92

Het was 1992 op Pinkpop toen een nog jonge Eddie Vedder halverwege zijn optreden besloot om op een camerakraan te klimmen en het publiek in te duiken. Met andere woorden: de allerbeste stagedive OOIT. Tijdens Pinkpop 2018 vertelde hij hoe hij eindelijk de man van de kraan heeft ontmoet.

Pearl Jam stond vrijdagavond voor het eerst sinds achttien jaar weer op het podium op Pinkpop. Het hele veld stond vol en eigenlijk wachtte iedereen maar op één ding: nog zo'n kraan-stagedive. Bij gebrek aan camerakraan bij het podium, en aangezien Eddie ook niet meer de jongste is, bleef de reïncarnatie van dat moment helaas uit. Maar daar kreeg het publiek een heel mooi verhaal voor in de plaats.

Op het podium vertelt de frontman hoe het in die tijd voor hen was om ineens op zo'n groot festival terecht te komen. "We went from playing De Melkweg to this kind of thing, just overnight. We weren't used to such a big space between the stage and the crowd..." Dus ja, daar moest iets aan gedaan worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Story time

Hij klom op de dichtstbijzijnde camerakraan, waar natuurlijk iemand opzat die 'm bestuurde. Een man waarvan Eddie dacht dat 'ie continu boos tegen hem aan aan het schreeuwen was. Jarenlang heeft hij gedacht dat de cameraman boos op hem was, maar niks was minder waar.

"So when we were in Amsterdam the other night I wanted to know if there was any way we could find him... We did!" Rob, zoals hij heet, was allesbehalve kwaad op Vedder. Hij probeerde hem juist te helpen en schreeuwde naar zijn collega's om de kraan tegen te houden en zo te draaien dat de stagedive mogelijk was.

"So thank you, Rob."

Ster advertentie
Ster advertentie