Video

Pinkpop kijken vanaf de berg: heeft het nut of niet?

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop kijken vanaf de berg: heeft het nut of niet?

Elk jaar staan er weer mensen bovenop de Wilhelminaberg te kijken naar Pinkpop. En elk jaar vragen wij, de stervelingen op de begane grond, ons af of je 't nou een beetje kunt zien en horen daarboven. Dus beklommen we 508 treden om het te testen!

Oh Wilhelminaberg, wat ben je hoog

Rond tree 250 en tree 400 blijken de condities van de meeste mensen het kortstondig te begeven. Er wordt volop gepuft, gedronken, gesteund en gekreund. Beklimmen is dus écht niet voor iedereen weggelegd, maar een paar hardcore Landgravers wisten boven te komen met een trolleytas vol bier en een barbecue. Die doen dit vaker. Showoffs.

Eén ding moet gezegd worden: het is prachtig als je eenmaal boven bent. Je hebt mooi zicht op Megaland, maar je kunt met mooi weer ook gewoon kilometers ver kijken. Het is dus net zo goed een aanrader als dat hele Pinkpop je geen klap kan schelen.

Video niet beschikbaar

Maarrrr... Even om terug te komen op de vraag. Kun je alle muziek een beetje horen op die berg? Nou, nee. Geluidstechnisch is het helemaal ruk. Bovenop de berg klinkt het alsof er drie dekens over het veld heen liggen, je kunt geen woord verstaan.

We hebben die Pearl Jam-track die je hoort in de video er dus vrolijk onder gemonteerd, zo leek het nog wat. Gek genoeg is het concert een metertje of vijftig lager op de trap een stuk beter te horen, maar ja, daar zie je weer niks. Keuzes, keuzes.

Dus:

Wil je echt optimaal genieten van de muziek? Koop dan een kaartje voor het veld, dat is de investering waard. Heb je meer zin om lowkey wat Pinkpop mee te pakken en lekker achterover te zitten? Klim dan de berg op, uitgerust met een kleedje en een biertje. Mooie avond gegarandeerd.

Ster advertentie
Ster advertentie