Vera &
NTR

Eefje de Visser over haar nieuwe single en album 'Heimwee' in 'Vera &'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Eefje de Visser over haar nieuwe single en album 'Heimwee' in 'Vera &'

Vier jaar na Bitterzoet is Eefje de Visser klaar voor een nieuw muzikaal hoofdstuk. Met haar nieuwe single ‘Heimwee’ kiest ze voor een geluid dat gloeit van warmte en langzaam tot je groeit. In 'Vera &' 3FM-dj Vera praat met Eefje de Visser over de nieuwe single, moederschap en haar transformatie als performer. "Toen ik begon, had ik een hekel aan op het podium staan. Op Pinkpop voelde het voor het eerst niet geforceerd aan."

Heimwee

Eefje de Visser maakte enkele jaren geleden een van de meest invloedrijke Nederlandse albums ooit. Met Bitterzoet creëerde ze een eigen wereld die tot leven kwam in de vorm van muziek, film, dans, live op festivals en op de Nederlandse poppodia. Nu is ze terug met 'Heimwee', een liedje waarin ze de elektronische sound van Bitterzoet combineert met meer akoestische instrumenten, wat tot een organische sound leidde. "Ik ben heel trouw aan mezelf en wil alles kunnen doen waar ik van hou."

Crowded House in de auto

Eefje praat met Vera over haar fascinatie voor het crëeren van een eigen wereld: van muziek tot video's en de liveshow. Eefje deelt ook haar inspiraties en muzikale helden. Ze bewondert Björk voor haar authenticiteit, Julia Jacklin voor haar sterke teksten en Robyn voor haar overgave op het podium. En wanneer ze Crowded House hoort, zit ze weer als kind op de achterbank van haar vader's auto.

Eefje’s nieuwe album Heimwee heeft ook een heel bijzondere feature. Haar vader zingt mee. “Ik was op zoek naar een stem klinkt als vroeger.”

Eefje is ook moeder geworden. Ze vertelt dat dat haar veel rust heeft gegeven. "Het past heel goed bij me. Muzikaal is er op een fijne manier extra gevoeligheid bij gekomen voor de mooie en warme dingen."

Kijk hier Vera & Eefje de Visser:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hier naar de single 'Heimwee'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera &

Vera & Eefje is de tweede aflevering van het interviewformat 'Vera &' waarin Vera Siemons de diepte in gaat met jouw favoriete Nederlandse artiesten die persoonlijk en muzikaal iets te vertellen hebben. Ze praten over nieuwe muziek, inspiraties, het proces, toekomstplannen en dromen van de gast.

Ster advertentie
Ster advertentie