Naar homepage
Vera On Track (NTR)

Roosbeef is terug
NTR

  1. Nieuwschevron right
  2. Roosbeef is terug

En niet alleen terug uit de Verenigde Staten, maar ook terug met een nieuw album én terug in de 3FM studio bij Vera On Track.

Het nieuwe album heet Lucky en kwam op 17 januari uit. Bij Vera On Track speelde Roosbeef de tracks ‘Dichtbij’ en ‘Sterrenmeisje’ live. Je hoort en ziet ze hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trouwe fanbase

Vijf jaar geleden kwam haar vorige plaat uit en zag 3FM-dj Vera Siemons Roosbeef optreden tijdens Grasnapolsky op de Veluwe. Vijf jaar geleden alweer, maar nu gelukkig weer een nieuw album: waar de fans blij mee zijn.

Want Roosbeef heeft een trouwe fanbase, maar is andersom ook trouw aan haar fanbase op haar manier. Roos: “Ik probeer wel aanwezig te blijven en mooie dingen te maken met de groep. Ik stuur geen kaartjes, maar deel wel instastories.”

Van Amerika naar Antwerpen

Na vijf jaar Amerika weer terug in Antwerpen dus. Wat was het eerste wat haar opviel toen ze terugkwam? Roos: “Qua muziek dat we best wel verwend zijn, we hebben het goed voor elkaar. Maar ik heb daar geleerd dat mensen twee baantjes erbij hebben om ook maar te kunnen spelen.”

Sterrenmeisje

Vera vraagt waar de inspiratie voor het album Lucky vandaan komt. Roos: “De vorige albums gingen vooral over mijzelf. Maar je wordt ook ouder en je bent geen 24 meer. Dus je hebt ook nood om te zien wat er nog meer gebeurt in de wereld. Dat was voor mij moeilijk om over te schrijven, want je moet dat wel goed doen.”

Een van de nummers die Roos heeft geschreven én die ze live speelde bij ons in de studio, is ‘Sterrenmeisje’. Inspiratie hiervoor is het tien jaar oude verhaal van het meisje dat sterretjes in haar gezicht wilde, naar eigen zeggen in slaap viel tijdens de sessie en wakker werd met veel te veel sterretjes: in haar gezicht. Roos: “Het was wereldnieuws en ze was in één klap beroemd. Toen ik in Amerika woonde, werd ik een soort van verslaafd aan tatoeages zetten en toen kwam dat verhaal weer bij me op. Ik heb daar daarom een liedje over geschreven: over een jong iemand op zoek naar aandacht.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie