Vera On Track (NTR)
NTR

ESNS voorpret met o.a. Yin Yin

  1. Nieuwschevron right
  2. ESNS voorpret met o.a. Yin Yin

Nog maar een paar nachtjes en dan zijn we weer in Groningen tijdens ESNS! 3FM-dj Vera Siemons kon niet wachten en nodigde afgelopen zondag ESNS-programmeur Robert Meijerink en de band Yin Yin uit in de studio.

Ze komen uit Maastricht, maar als je hun muziek hoort, zou je dat niet zeggen. Hun invloeden komen uit alle hoeken van de wereld: van Thaise psychedelica tot afrobeat, en van het zonnige strand tot de rokerige dansvloer. Of zoals ze het zelf noemen: ‘funky disco met een Aziatische touch’. Ze staan op ESNS 2020 om aan de hele wereld te laten horen wat ze kunnen, maar eerst dit voorproefje bij Vera On Track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het allerbeste van Europa naar Groningen

Niemand minder dan Robert Meijerink - ESNS programmeur - is in de studio. Wat deze baan precies inhoudt? Om het allerbeste van Europa naar Groningen te brengen. Met meer dan 300 bands op het affiche dit jaar, hoe ver van te voren begin je dan met organiseren?

5000 aanmeldingen

300 bands kiezen uit zo'n 5000 aanmeldingen, het lijkt onmogelijk, maar Robert luistert ze allemaal. Robert: "We beluisteren alles. Ik niet alleen, maar samen met collega Joey die de Nederlandse artiesten boekt en samen met Oscar. Met z’n tweeën doen wij alle Europese acts.” Dat is alsnog ontzettend veel werk, dus hoe maak je dan de (juiste) keuze? Robert: “Het is een kwestie van hele goede afwegingen maken, op basis van mogelijke succes.” En dat is lastig, want veel beginnende artiesten hebben vaak weinig materiaal. Dus hoe gaan zij zichzelf dan laten zien? Robert vertelt eerlijk dat hij daar inderdaad wel eens over twijfelt. Zo ook afgelopen jaar over Girl In Red. “Ik heb haar het voordeel van de twijfel gegeven en ze speelde op een mooie spot in Vera. En de rest is geschiedenis: ook zonder hype of buzz kun je ergens komen.”

Acts staan dus op ESNS vóór hun grote doorbraak. Vera is benieuwd waar Robert deze nieuwe artiesten en muziek vandaan haalt. Robert: "Meerdere hoeken! Ik houd playlists en websites in de gaten en ben vooral bezig met alle inzendingen. Maar de belangrijkste hoek is toch wel het bezoeken van festivals: het zien van livemuziek is heel erg belangrijk."

Persoonlijke tip van Robert

Zie jij door de bomen het bos niet meer, puilt je eigen timetable nu al uit, maar wil je wel zeker weten thuiskomen met nieuwe favoriete artiest? Volgens Robert zou dat zomaar de Oekraïense rapper Alyona Alyona kunnen zijn. Vooral omdat het niet uitmaakt dat je de taal niet spreekt, de show is goed en de boodschap komt duidelijk over. Robert: "En daar gaat het om bij muziek. Er komen heel veel muziekmensen op ESNS af en die kijken vaak naar één ding: kan de artiest goed spelen en is de show goed genoeg. En Alyona Alyona kan daar zeker hoge ogen gooien." Wij staan in ieder geval vooraan!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie