Vera On Track (NTR)
NTR

Eefje de Visser live bij Vera On Track

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Eefje de Visser live bij Vera On Track

Afgelopen vrijdag kwam haar album Bitterzoet uit én ze is #1 in de 3FM Live List 2020! Eefje de Visser kwam langs in de studio om te praten over haar album én om ‘De Parade’ en ‘Lange Vinnen’ live te spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internationaal geluid

Op de vraag hoe het met Eefje gaat en hoe het afgelopen weekend was - nu het album uit is - antwoordt ze dat ze heel erg blij is met de reacties. Daarnaast is ze gewoon heel erg blij dat het album er eindelijk is. Maar voordat we naar het nieuwe album kijken, gaan we nog even terug naar het begin. In 2011 kwam De Koek uit, het eerste album van Eefje. Over dit album vertelde ze toen dat ze het internationaal wilde laten klinken en niet voor een veilig geluid wilde gaan. Maar is dat iets waar ze nog steeds bezig mee is?

Video niet beschikbaar

Albumproces

Vier jaar na het vorige album Nachtlicht is deze prachtige plaat Bitterzoet er dan eindelijk. Maar wat is er in de tussentijd gebeurd en hoe is het proces van het nieuwe album gegaan? Eefje: "Ik ben een solo tour gaan doen en heb mezelf omringd met elektronische instrumenten. Ik moest een uur in m'n eentje vullen en dat was best wel wat werk. Ik heb veel notities gemaakt en geprobeerd dat uit te werken, maar daarna ook weer weggegooid en opnieuw begonnen. Ik heb bij deze plaat wel echt geprobeerd om iets nieuws te ontdekken in mij als songwriter en om bepaalde maniertjes die ik had, los te laten.

Video niet beschikbaar

Maar wat was dan de voornaamste reden om het werk toch in de prullenbak te gooien? "Ik vond het teveel lijken op de laatste platen die ik had gemaakt. Ik maakte het altijd best complex, iets wat ik toen heel erg leuk vond. Dat vind je ook nog wel op deze plaat, maar ik heb ook geprobeerd om het simpel te houden. Ik wilde de kern en essentie van de track overhouden en dat was voor mij een grote uitdaging." Met minder juist meer maken dus!

Emotioneel vs. Extase

Vera vindt vooral de producties van de plaat heel erg tof en vraagt zich af of het belangrijk voor Eefje is dat het voelt als clubmuziek. Eefje: "Grappig dat je dat zegt, want ik ben heel erg zoekende daarmee. Ik vind het vet als het voelt als club, maar het is ook een gevoelsplaat en emotioneel. Dus dat is wel een balans die we aan het zoeken zijn." En hoe doe je dat dan? "Zoeken totdat het gewoon goed is." Dat is volgens ons in ieder geval hartstikke goed gelukt!

Video niet beschikbaar

Terugblik naar ITGWO

Eefje de Visser trad tijdens Into The Great Wide Open op met haar nieuwe show en band. We haalden haar op van de boot en spraken met haar over haar nieuwe werk. Een kleine terugblik naar afgelopen september!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie