Vera On Track (NTR)
NTR

"Bitterzoet is een popplaat met stadsgezichten en Golden Hours"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Bitterzoet is een popplaat met stadsgezichten en Golden Hours"

Na vier jaar wachten komt Eefje de Visser in januari met de plaat Bitterzoet: Een heerlijke melancholische popplaat met stadsgezichten en Golden Hours.

'Bitterzoet'

Na 'Zwarte Zon' en 'Lange Vinnen' kwam Eefje de Visser vorige week met een nieuwe track, die dezelfde naam mag hebben als de albumtitel. Een heerlijke plaat, vindt 3FM-dj Vera. Maar waar komt de inspiratie voor die plaat vandaan? Eefje: "Ik denk een soort terugblik op mijn verliefdheid en relatie. De tijd dat je een blind verliefd bent, maar ook wel al zorgen hebt. Ik wilde een filmische plaat maken. Ik hou daar zelf heel erg van."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar tegelijkertijd is het ook link naar dronkenschap en de smaak van alcohol, volgens Eefje. "Eigenlijk het bitterzoete van alcohol. Alles is heel mooi en tegelijkertijd wrang. Een soort mix tussen een droom en een nachtmerrie."

Melancholisch, pop en catchy

Wie veel naar Nachtlicht en eerdere albums van Eefje heeft geluisterd, weet dat haar werk heerlijk melancholisch is. Maar voor het nieuwe Bitterzoet gaat Eefje meer de pop en productie in. Eefje: "Ik hou van songs met een emotionele lading en diepgang. Maar tegelijkertijd hou ik ook van pop en toegankelijkheid in mijn nummers." Zodoende is ze voor deze plaat meer bezig geweest met wat productie kan doen voor een track. "Vroeger was ik meer op de song gericht, nu ben ik nog dieper in het elektronische gedoken."

Minder strand en minder stoffig

Voor het vorige album Nachtlicht heeft Eefje veel aan het strand geschreven. Vera is benieuwd waar Eefje tijdens het schrijven voor Bitterzoet vooral heeft uitgehangen. Eefje: "Ik heb veel thuis gezeten, in mijn studio. Ik reis veel tussen Gent, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, daarmee is de plaat ook 'stadser' geworden." En dat heeft ze meegenomen in haar teksten. Minder strand en minder stoffig, meer stadsgezichten en zonsondergangen dus!

Het nieuwe album van Eefje de Visser verschijnt in januari 2020.

Ster advertentie
Ster advertentie