HUMAN

14 dingen die je altijd kwijt bent

  1. Nieuwschevron right
  2. 14 dingen die je altijd kwijt bent

"M'n sok. Waar is m'n sok?"

Als chronische chaoot weet 7Days-blogger Sophia van Lil als geen ander hoe het is om driftig te zoeken naar zoekgeraakte dingen.

Dingen die vervolgens plotseling weer opduiken op plekken waar je ze nóóít gelegd zou hebben. Of dingen die je neverstenooit meer vindt, hoe vaak je je huis ook overhoop haalt. Hier een lijstje met 14 dingen die we allemaal wel kwijt zijn.


(Sophia, 16 jaar)

1. Boek

Dat ene boek uit de mediatheek op de dag dat je het bericht krijgt die uiterlijk morgen te moeten inleveren.

2. Elastiekjes

Zeker een paar honderd haarelastiekjes.

3. Motivatie

Je motivatie om te gaan leren nu het zonnetje voor het eerst in weken schijnt.

4. Sleutels

Je sleutels als je de deur uit wilt gaan.

5. Passer

Je passer, wat je eerst niets uitmaakte omdat die toch niet meer nodig was, tot je wiskundeleraar plots weer besloot op het vorige hoofdstuk in te gaan en als je ‘m de volgende les niet hebt dit ‘consequenties zou hebben’.

6. Wachtwoord

Het wachtwoord van je e-mailadres dat je inmiddels al zes keer opnieuw veranderd hebt waarbij je steeds weer vergeet om op ‘onthoud dit wachtwoord’ te klikken of om het ergens op te schrijven.

7. Bonnetje

Die ene bon van het kledingstuk dat je moet ruilen, terwijl je toch echt elke bon bewaart en je dus een kwartier lang in je portemonnee loopt te graaien tussen de meest onbelangrijke rekeningen.

8. Hoop

De hoop op een voldoende als je ’s avonds laat nog aan het leren bent en het plots lijkt alsof je niks meer van de stof begrijpt.

9. Pen

Al je pennen tijdens de les dat je naast iemand zit die je niet zo goed kent en je genoodzaakt bent te vragen of je er één kan lenen.

10. Oortjes

Je oortjes, waarvan je dacht dat ze in je zak zaten. ’s Ochtends vooral, als je je fiets pakt en geen tijd meer hebt naar binnen te gaan en dus zonder muziek op weg moet.

11. Antwoord

Het perfect geformuleerde antwoord dat al minutenlang in je gedachten rondspookte, dat direct is verdwenen toen je de beurt kreeg.

12. Pietluttig voorwerp

Dat ene pietluttige maar noodzakelijke voorwerp (dat kaartspel of die kurkentrekker) dat teruggekomen van vakantie niet in de koffer blijkt te zitten.

13. Kleding

Dat ene kledingstuk dat je ergens moet zijn vergeten, waar je dol op was, maar dat je misschien in gedachte wel mooier hebt gemaakt dan het werkelijk was.

14. Sok

De ene sok van het paar. Gelukkig gebeurt dit echter zo vaak je nu wel nieuwe vreemde combinaties kan maken.

Ster advertentie
Ster advertentie