HUMAN

6 tips als je dan toch een naaktfoto wil sturen

  1. Nieuwschevron right
  2. 6 tips als je dan toch een naaktfoto wil sturen

Als je het doet, doe het dan goed.

>> Lees ook: Floor verstuurde een naaktfoto die viral ging

Natuurlijk is het je al honderd keer afgeraden maar we weten het allemaal: je doet het toch wel! Het versturen van een naaktfoto is niet geheel zonder risico, dus als je het doet, doe het dan goed.

Wanneer je deze zes tips volgt, is de kans het kleinst dat de foto tegen je gebruikt kan worden. Anders eindig je net zoals Floor, die na twee jaar nog steeds achtervolgd werd door haar eigen naaktfoto. Of nog erger, zoals Amanda Todd.

Tip 1: Maak de foto onherkenbaar

Jouw crush weet waarschijnlijk toch al hoe je hoofd eruitziet dus die is overbodig op de foto. Zorg ervoor dat je alleen je lichaam ziet, en dan het liefst onherkenbaar. Heb je bijvoorbeeld een tattoo of herkenbare moedervlek? Zorg dan dat deze niet op de foto staat. Hetzelfde geldt voor herkenbare dingen in je kamer. Zo herkent niemand je en als ‘ie dan toch uitlekt, kun je ontkennen dat jij het bent.

Tip 2: Maak de foto zelf

Jij hebt het auteursrecht op jouw selfies. Wanneer iemand deze foto misbruikt, is deze persoon dus strafbaar. Wanneer je de foto’s zelf gemaakt hebt, sta je het meeste in je recht. Wel zo fijn, aangezien het een foto van jouw lichaam is.

Tip 3: Stuur de foto naar iemand die je vertrouwt

Duh! Maar echt, we weten dat het makkelijk is om een foto te versturen, toch is deze tip het aller- allerbelangrijkst. Stuur pas een naaktfoto als je de persoon al langer kent en zeker weet dat je deze persoon kan vertrouwen. Ook is het handig om een foto terug te vragen, dan heb je zelf ook wat belastend materiaal. Je weet maar nooit.

Tip 4: Stuur de foto naar de goede persoon

Ja, het lijkt zo logisch maar toch gaat het heel vaak fout. Controleer nog eens drie keer of je de foto echt naar de goede persoon verstuurt. Voor je het weet stuur je hem in de groepsapp van je klas, of nog erger, naar je broer. Echt checken dus!

Tip 5: Verwijder de foto

Altijd leuk om te hebben, maar het is toch echt slimmer om de foto na het gesprek te verwijderen. Vraag ook of de persoon naar wie je de foto stuurt 'm verwijdert. Mocht je dit lastig vinden, zeg dan dat je morgen weer een nieuwe verstuurt (#spannend). De kans bestaat dat je telefoon wordt gestolen of dat iemand je telefoon hackt. Dan zijn alle voorbereidingen alsnog voor niks geweest.

Tip 6: Bij twijfel niet doen

Natuurlijk is het spannend om een naaktfoto te versturen en dit is, als alles goed gaat, leuke spanning. Ben jij na het versturen van de foto alleen maar bang dat er wat mee gebeurt? Doe het dan niet. Je hebt meer stress van de foto dan plezier. Spreek liever gewoon in het echt af, zodat je in het echt bewonderd kan worden.

Meer tips lezen?

>> 7x zinvol spijbelen

>> 6 manieren om de winter aan te kunnen

>> Volg deze 7 tips en word wereldburger

Ster advertentie
Ster advertentie