Meer NPO
STER Advertentie

'Onze' Zaraï (17) timmert aan de weg als zangeres

'Onze' Zaraï (17) timmert aan de weg als zangeres

Vrijdag 16 november 2018 - 11:55 uur

Wij zijn echt wel een beetje trots op ‘onze’ Zaraï Valk, die in schooljaar 2016-2017 in het panel van 3FM Tussenuur zat. Ze zingt in het nieuwe nummer 'Slapeloze Nachten' van Bano en doet ook mee in de videoclip. "Soms lieten ze ons voor de grap iets opnieuw doen. Gewoon om ons te irriteren."

Zaraï sprak laatst nog openhartig in Hermans Podcast over het verlies van haar ouders en haar verhuizing van Suriname naar Nederland. Ook kennen we Zaraï natuurlijk van de panelvideo’s over online flirten en over hoe je moet zoenen.

Dat ze niet bang is om zichzelf te laten zien voor de camera, zien we ook in de videoclip van de track 'Slapeloze Nachten' van Bano (check 'm op Spotify). Hoe komt ze daar nou weer terecht? We belden Zaraï even.  


(Zaraï in één van haar eerste video's als lid van het panel van Tussenuur in 2016)

Hoe ontstond de samenwerking met Bano?

“Dat ging eigenlijk heel snel en via-via, haha! Thirza King, een vrij bekende YouTuber, is een vriendin van mij. Een vriend van haar zit weer in het management van A1 Records. Thirza raakte met hem in gesprek over dat ze op zoek waren naar een vrouwelijke stem voor een nieuwe nummer van Bano. Thirza vertelde over mij en bij A1 Records hadden ze al wel eens van mij gehoord.

“Bano’s management nodigde me uit om eens langs te komen. Daar lieten ze mij twee nummers horen. Het ene nummer was een rustig nummer en het andere was een harder clubnummer. Ze vroegen mij welk nummer ik het beste bij mij vond passen. Het rustige nummer, 'Slapeloze Nachten', vond ik super. Ik vind mijn stem beter bij een rustig nummer passen. Een week later stonden we in de studio. En twee weken daarna maakten we de videoclip. Het ging heel snel! Binnen een maand stond de video online.”

Waar gaat het nummer over?

“Het nummer gaat over twee mensen die een hele leuke relatie hadden. Totdat de jongen vreemdgaat. Het meisje is er klaar mee, en laat hem staan. Hij heeft slapeloze nachten, omdat hij aan haar blijft denken en spijt heeft.” 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de video spelen jij en Bano een close stel. Hoe was dat voor jou?

“Als je goed wil acteren, moet je je helemaal inleven. Ik dacht tijdens de opnames aan verliefd zijn en in de steek gelaten worden. Vooral dat laatste ging goed, haha. Ik speelde zo heftig, dat de crew zei: ‘Speel nu maar even wat minder boos’.

“We spelen een deel van de clip natuurlijk een verliefd stel. Ik ben niet moeilijk daarin, ik hou van acteren en heb ook op de theaterschool gezeten. Maar alsnog was het soms wel een beetje awkward. Ik moest z’n hand vasthouden en met zijn haar spelen terwijl er een hele crew om ons heen stond. En heel vaak moest er iets opnieuw. Soms lieten ze ons voor de grap iets opnieuw doen. Gewoon om ons te irriteren, haha.”


(Zaraï met haar vriendin Lafa)

Hoe waren de reacties in je omgeving?

“Ik kreeg super veel berichtjes van mensen die het nummer mooi vonden. Zelfs van mensen die ik al jaren niet heb gesproken. Dat doet me echt goed. Ook kwam ik erachter dat ik meer fans heb dan ik dacht. Op Instagram heb ik nu meer dan 3.500 volgers. Een deel van die volgers heb ik nog nooit gesproken, tot nu.

"Ik kreeg allemaal DM’s op Insta van jonge meiden. Ze vertelden dat ze me al jaren volgden en dat ik een rolmodel voor hun ben. Dat is wel heel gek om in een keer achter te komen, maar wel super leuk natuurlijk.”

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ga je zelf ook muziek maken?

“Dit is echt een nummer van Bano. Ik heb een bedrag gekregen voor het zingen en de video. Nu is het afwachten op het aantal views en luistercijfers. Als het aantal views op YouTube bijvoorbeeld boven 100.000 uit gaat komen en als we bijvoorbeeld optredens gaan geven, verdien ik daar ook aan.

“Natuurlijk wil ik graag eigen muziek gaan maken. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik wil. Ik praat er veel over met vrienden. Maar ik denk dat jullie wel in april of mei een eigen nummer kunnen verwachten.”

Meer Tussenuur

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM