Podcasts
BNNVARA

Is Lady Gaga een seriemoordenaar?

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Is Lady Gaga een seriemoordenaar?

Lady Gaga is niet gek van wat ophef. Een vleesjurk hier, een tepelkwastje daar. Maar haar weg naar succes bleek geplaveid te zijn door haar bloeddorst. Toen Lady Gaga nog onbekend was, besloot ze zich van haar grootste rivaal te ontdoen. Ze steelt de uitgesproken, larger than life, identiteit van haar rivaal en wordt zo wereldberoemd. Klopt deze, mythe? Is Stefani Germanotta oftewel Lady Gaga een seriemoordenaar?

Moord op Lina Morgana

Het vlees van de vleesjurk kwam van de slager. Dat wel. Maar de online geruchten over Lady Gaga zijn heftig. Sommige zeggen zelfs dat ze meerdere moorden heeft gepleegd.

Er is eigenlijk maar één moordzaak die nog een beetje geloofwaardig is. En dan gaat het om de 19-jarige Lina Morgana. Op 4 oktober 2008 overleed zij na een val van het dak van het Staten Island Hotel, net buiten New York. De een beweert een ongeluk, de ander zegt dat Lina zelf sprong, maar er zijn ook mensen die beweren dat Lady Gaga de moordenaar van Lina was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De race naar een sterrenstatus

Gaga speelde een belangrijke rol in het leven van Lina Morgana, die zelf ook op weg was naar sterrendom onder de vleugels van producer Rob Fusari. Fusari, bekend in de Amerikaanse muziekindustrie door hits als 'Bootylicious' van Destiny's Child en samenwerkingen met legendes zoals Britney Spears, begeleidde zowel Lina als een ander opkomend talent, Stefani Germanotta - beter bekend als Lady Gaga.

Hoewel Rob en Lina werkten aan haar opkomende carrière, was Rob slim genoeg om niet alles op één paard te wedden. Hij bracht ook Gaga onder zijn vleugels. Tijdens die periode hadden Rob en Gaga niet alleen een muzikale samenwerking maar ontwikkelden ze ook een relatie. Op een tragisch moment stapte Lina uit het leven door van een flatgebouw te springen, een gebeurtenis die Gaga, op zijn zachtst gezegd, goed uitkwam...

Identiteit gestolen

In een interview met de moeder van Lina uit 2010, beweert zij namelijk dat Lady Gaga zo populair is geworden doordat Gaga haar hele identiteit heeft gepikt van Lina Morgana.

Weten of Lady Gaga deze moord echt op haar geweten heeft? Welke geruchten zijn nog waar? Het antwoord op die vragen krijg je in een nieuwe aflevering van Paul is Dead. Een podcast waarin radiomakers Philo en Luc onderzoeken wat er wel of niet klopt van deze muzikale mythes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er zijn er nog veel meer!

Lady Gaga is niet de enige die gekke dingen doet. Wij hebben de beste en meest absurde theorieën in een podcast gepropt! Luister elke week naar een nieuwe aflevering van Paul is Dead om meer te horen. Dit kan natuurlijk via NPO Luister, via de 3FM-app, Spotify of je andere favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie