Podcasts
BNNVARA

Nieuwe podcast ‘Paul is Dead’ over muzikale mythes

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast ‘Paul is Dead’ over muzikale mythes

In de nieuwe 3FM-podcast ‘Paul is Dead’ duiken Luc Sarneel en Philo Boss elke week in de meest bizarre complottheorieën uit de muziekindustrie en pellen ze de meest absurde muziekmythen laagje voor laagje af. Waar komt de mythe vandaan, wie geloven erin en vooral: kán de mythe een kern van waarheid bevatten of kunnen we hem volledig naar het rijk der fabelen bonjouren?

Paul is Dead

De naam van deze podcast is een referentie naar de moeder der muzikale mythes. De mythe dat Paul McCartney van de Beatles zou zijn overleden tijdens een auto-ongeluk in 1966 en daarna door een dubbelganger vervangen zou zijn. In de media en op het internet zijn in de afgelopen decennia allemaal ‘argumenten’ verzameld dat dit echt het geval zou zijn. De Beatles zouden zelfs zelf stiekeme hints hebben verstopt in hun nummers!

Maar er zijn veel meer muzikale mythes die hele muziekfora in z’n greep houden. Kan Marilyn Manson zichzelf echt pijpen? Is Jared Leto een sekteleider? Waar is de mysterieus verdwenen gitarist van Manic Street Preachers? En ga zo maar door.

Philo en Luc onderzoeken wat er klopt van deze mythes en natuurlijk: waar ze vandaan komen. Maar ook vragen zij zich af waarom complottheorieën en vage mythes zo alom vertegenwoordigd zijn in de muziekwereld.

Aflevering 1:

In de eerste aflevering duiken Luc en Philo in de wondere geschiedenis van poppunkprinses Avril Lavigne. Het leven zou ‘complicated’ zijn voor Avril. Ze brak op jonge leeftijd door, scoorde hits, maar kreeg ook te maken met opdringerige paparazzi. De stress zorgde ervoor dat Avril uit het leven stapte. Waarna ze werd opgevolgd door een dubbelganger die zich nét iets anders gedroeg en die nét anders klonk. Dat klinkt allemaal onwaarschijnlijk, maar de Avril Lavigne-dubbelganger mythe duikt online zo nu en dan nog steeds op.

Waar komt deze mythe vandaan? En wat zijn de motieven van believers? Luc en Philo duiken in de wereld van fandom. Met als kers op de taart: de lugubere humor van Brazilianen.

Luister de podcast hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie