Podcasts
NTR

Welke band poepte ooit op het dak van Tivoli?

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke band poepte ooit op het dak van Tivoli?

Wie vroeg er om puppies in de kleedkamer en waarom heeft de programmeur het nummer van een drugsdealer in zijn telefoon? Dit en meer hoor je in deze podcast over TivoliVredenburg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uit de lockdown

De eerste poppodium special ging over 013 Tilburg, toen zaten we nog in de intelligente lockdown. Maar we komen daar langzaamaan uit en dat betekent ook dat de poppodia hun deuren en zalen weer openen. Zo ook TivoliVredenburg: zij hebben de eerste producties er inmiddels op zitten.

Tijd om met Dionne Jurjus, Thijs van der Krogt en Gerko Telman aan tafel te gaan om de leukste verhalen binnen TivoliVredenburg, Tivoli De Helling en Tivoli Oudegracht omhoog te halen.

DAKPOEPERS

Er zijn veel Nederlandse bands begonnen in de popzaal in Utrecht, zoals Kensington en Go Back To The Zoo. Deze laatste verkocht ooit Tivoli Oudegracht uit en die avond wordt niet snel meer vergeten, vertelt Thijs: "Ze waren natuurlijk euforisch dat ze de zaal hadden uitverkocht. Er werd veel gedronken na de show en uiteindelijk hebben ze op het dak gepoept." Tja, je bent jong, recalcitrant en je wilt wat, zullen we maar zeggen.

Puppies

Dionne werkt al zo'n 15 jaar voor Tivoli en heeft dus al heel wat meegemaakt en gezien: ook gekke eisen op de artiesten riders. Vergeet de blauwe m&m's, want tegenwoordig vragen artiesten zelfs om puppies. "Ze missen hun eigen huisdier en willen toch een gevoel van thuiskomen, dus dan vragen ze bijvoorbeeld om puppies."

Toch wordt niet alles geregeld wat er op de riders gevraagd wordt. Dionne: "Sommige artiesten zetten bizarre aanvragen op hun riders om te checken of je het leest. Als je het merendeel regelt, dan weten ze in ieder geval dat je ze serieus neemt en dat doen we ook."

Drugsdealers

Thijs werkt inmiddels 20 jaar bij Tivoli. Je zou ook van hem kunnen zeggen dat hij alles al voorbij heeft zien komen. Zoveel zelfs, dat hij precies weet waar hij op voorbereid moet zijn. Thijs: "Soms krijgen we artiesten die moe zijn, die hebben dan een hulpmiddel nodig. Ik gebruik zelf geen drugs en ik hoef er niets van te weten, dus ik geef ze het nummer en dan regelen ze het zelf."

Ster advertentie
Ster advertentie