Podcasts

Stefan Pop over comedy in 'De Koffer Van Kevin'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan Pop over comedy in 'De Koffer Van Kevin'

Stand-upcomedian Stefan Pop was te gast in de 3FM-podcast 'De Koffer Van Kevin'. Hij praatte onder andere over zijn auditie voor Comedytrain op zijn vijftiende, zijn avontuur in de Verenigde Staten en over de grenzen van humor.

Stefan Pop kun je kennen van het online comedyinitiatief Klikbeet of van 'Dit Was Het Nieuws', het tv-programma waar hij tot 2012 in te zien was.

Stefan pop in comedytrain

Inmiddels is Stefan lid van Comedytrain, het gezelschap voor stand-upcomedians waar ook bijvoorbeeld Hans Teeuwen en Daniël Arends aan verbonden zijn. Maar dat is niet altijd zo geweest: hij is al een keer afgewezen voor het gezelschap. "Pas toen ik bij mijn auditie aankwam, zagen ze dat ik vijftien was. Ik zag er echt uit als dertien, ik was heel jong," vertelt Stefan. "Ik werd een beetje belachelijk gemaakt omdat ik zo jong was en mij moeder me had gebracht." Toen hij wat ouder werd deed Stefan nog een keer auditie, toen met succes.

Comedy in de vs

Stefan heeft ooit twee documentaires gemaakt voor HumorTV in de Verenigde Staten. In deze docu's volg je Stefan in zijn ambitie om stand-up comedy te kunnen doen in één van de Amerikaanse late night talkshows. "Ik had toen wat geld verdiend met 'Dit Was Het Nieuws', dus ik hóefde niet per se op te treden. Maar ik merkte dat ik wel heel graag het podium op wilde. Dat gaf me een soort rust, want daardoor kreeg ik het gevoel dat ik echt een comedian ben."

Kritiek

Stefan trekt zich er niet zoveel van aan als hij mensen kwetst. "Als ik Kuzu afbrand in een column, krijg ik hele boze Turken achter me aan. Maar als ik Lange Frans belachelijk maak, krijg ik totaalidioten die vinden dat ik een of andere linkse idioot ben achter me aan," vertelt hij. "Ik kan niet met iedereen rekening houden."

Luister het hele interview bij 'De Koffer van Kevin' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie