Naar homepage
Podcasts

Nellie Benner over podcast 'Wat Je Niet Leert': "Zelfhulp met een biertje erbij!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Nellie Benner over podcast 'Wat Je Niet Leert': "Zelfhulp met een biertje erbij!"

Na alle avonturen bij Drugslab is Nellie Benner (33 jaar) bezig met een missie: jou zaken vertellen die je normaal niet leert op school. Dit doet ze in 3FM podcast Wat Je Niet Leert.

Wat was de aanleiding van deze podcast?
Tijdens de opnames van een programma raakte ze bevriend met de eindredacteur. "We zijn naar schilderijen van m'n overgrootopa gaan kijken. We deelden dezelfde interesses, raakten bevriend en we raakten meer aan de praat omdat onze moeders zijn overleden. We hadden het over omgaan met verdriet en omgaan met angst. We zeiden 'Wat gek dat we zoveel dingen leren, maar alle grote mensen thema's zelf moeten uitvogelen.'"

Toen ze over deze thema's begon bij vrienden hoorde ze veel herkenning voorbij komen. Uiteindelijk is ze een pilot gaan maken: "Sander (de eindredacteur red.) had al tien jaar lang geen auto meer gereden. Ik ben bij hem in de auto gestapt. Achteraf heb ik echt m'n leven op het spel gezet, het was levensgevaarlijk. Maar wel op zoek naar hoe je die angst kunt ontwikkelen én hoe je daar vanaf kunt komen zonder dat je drie jaar lang in therapie moet. "

Voor de leek: omschrijf de podcast eens in een minuut?
"Het is een soort gezellig zelfhulpboek, het klinkt heel vies, maar het voelt als zo'n boek lezen met je vrienden mét een biertje erbij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Wat is het meest opvallende geweest dat je hebt geleerd tijdens het maken van de podcast?
"Het levert zoveel op. Soms moet je jezelf gewoon in het diepe gooien voor die droom. Door angst vergeten we soms om op ons bek te gaan. Mij is geleerd eerst over alles na te denken en daarna misschien het risico te nemen. In de podcast leerde ik hoe je dat veel sneller kunt doen. Gewoon een beetje schijt hebben. Als je alles alleen maar op de goede manier wilt doen, dan loop je helemaal vast. Het lijkt soms alsof mensen met succes dat zo hebben behaald, maar die hebben vaak al miljoenen dingen ervoor gedaan."

Verwacht je ooit op het moment te komen dat je écht alles weet?
"Waar ik achterkwam: op een geven moment leer je dingen, maar het belangrijkste is dat je je beseft dat het gaat om lol maken. Blijf leren is het grootste goed: als je echt bent uitgeleerd, dan weet je dat het kind in jezelf leven houdt. Een beetje zoals Annie M.G. Schmidt dat deed. Blijf spelen, blijf bewonderen, blijf knuffelen, blijf vallen. Mijn vader is net in Frankrijk zeventig geworden en die leert nog steeds dingen."

Een leven lang leren doe je dus met Wat Je Niet Leert. Luister 'm hieronder of abonneer via je favoriete podcast app.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie