Podcasts

Reisverhalen van Chris Zegers: "M'n tent werd leeggeroofd én ik veroorzaakte een ongeluk"

  1. Nieuwschevron right
  2. Reisverhalen van Chris Zegers: "M'n tent werd leeggeroofd én ik veroorzaakte een ongeluk"

Chris Zegers, de man die alles kan. Van werken als econoom tot op het veld staan als profvoetballer en spelen in films. Bij de meeste mensen liet hij de grootste indruk achter als reiziger voor 3 op Reis. Daar is nu een carrière als podcaster bijgekomen voor 3FM. Samen met Jennifer Hoffman presenteert hij De koffer in met 3 op Reis. Goede reden om even met 'm te bellen.

Chris, wij hoorden dat jij naast Artis woont in Amsterdam. Is dat lekker wakker worden met al die dierengeluiden?
"Ja, dat klopt. Als ik niet al wakker ben geworden, omdat ik kindergeluiden hoor. Ik kijk nu uit m’n raam en ik zie het aquarium!"

Je bent ruim negentien jaar lang de hele wereld rond gereisd voor de TV. Nu moest je ineens verplicht thuiszitten door corona. Voelde dat niet bedrukkend?
"We hebben dus best wel mazzel gehad de afgelopen maanden. Het enige wat wij moesten doen was de kinderen thuis les geven. Je kon nog gewoon naar buiten, waar het heerlijk rustig was... Elke zondagmorgen vroeg pakte ik de fiets om elke keer een andere wijk te ontdekken. Je kon de stad met andere ogen zien omdat het zo rustig was. Ik neem het zoals het komt. Het is niet van: ‘oh, nu moet ik echt op reis'."

"Een van de belangrijkste dingen aan reizen is sowieso anticiperen. Als je op reis gaat naar bijvoorbeeld Mexico en je komt aan bij de douane, moet je vierenhalf uur buiten in de hitte wachten. Bijvoorbeeld omdat ze geen stempel hebben of zeggen dat je niet hebt betaald. En dat terwijl je net 20 uur in het vliegtuig hebt gezeten. Dan moet je accepteren dat het goed komt, dingen lopen constant anders dan je wilt."

Ondertussen loopt Chris even naar beneden om te kijken bij z’n zoons, die een taart aan het bakken zijn. "Er was een beetje paniek, het is één grote meelbende. Echt zoals in Pippi Langkous, een grote chaos. Ik ben maar weer weggerend."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar even over de podcast: waarom ben je gestart met De koffer in met 3 op reis?
"Twee jaar terug waren we op reis in Botswana, met een cameraman uit België. We deden dit alles gewoon met een tentje en een Land Rover-achtige auto. Elke avond kookte we ons potje eten op een vuurtje en daarna in het donker schuilden we bij elkaar voor de leeuwen, hyena’s en slangen. Bij het vuur begonnen we verhalen te vertellen. Het was een reis van twee weken en elke dag vertelden we meer. Daar is het idee uit de podcast naar voren gekomen. Het is een fijne onuitputtelijke bron van verhalen geworden, dat reizen. Vooral de dingen die misgaan, of verhalen over toevallige ontmoetingen."

Die dingen hoor je dus vaak voorbij komen in de podcast, elke aflevering wordt er één bepaald land besproken. Vervolgens beantwoorden Chris of Jennifer samen met de crew tien vaste vragen over deze bestemming. Triggert dit je wanderlust al? Hier kun je luisteren...

Wat is het meest briljante verhaal wat er in voorkomt? Kun je alvast een tipje van de sluier oplichten, voor mensen die nog moeten beginnen met luisteren?
"Oh, zéker. Het was mijn eerste reis. Ik was zestien en ging met een schoolmaatje naar Frankrijk. Na drie dagen werd onze hele tent leeggejat. Wij in paniek... De volgende dag liftte ik om acht uur naar het dorp om nog wat cheques te verzilveren en om te kijken of we wat spullen konden kopen. Terwijl ik dat aan het doen was veroorzaakte ik een ongeluk: twee auto’s botsten op elkaar. Er was alleen blikschade en ik maakte mij uit de voeten.Ik kom even later aan bij de bank en de man achter de balie zegt: 'Stond jij net te liften?' Ik zeg ‘ja’ en hij vertelt dat hij diegene was die net het ongeluk had."

Uiteindelijk was het alleen maar blikschade en was die man niet boos. Vervolgens komt Chris hem twee dagen later weer tegen in het dorp: "Hij had twee uit de kluiten gewassen vrienden mee. Hij ziet ons en vraagt of hij erbij mag komen zitten. Het was een super gezellige avond. Daarna vroeg hij of ik meewilde naar het huis van zijn oma, waar hij de dagen erna een groot feest organiseerde. Een soort Lowlands maar dan bij je thuis, met een man of veertig. Jongens en meisjes, allemaal voor het eerst aan de drank..."

Ken jij iemand die op zo'n feest belandt terwijl hij net zijn eigen tent liet leegroven én een ongeluk veroorzaakte? Nee, precies. Luister die podcast! Het kan hieronder of abonneer via je favoriete podcast app.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie