Podcasts

Waarom is seksuele voorlichting altijd zo awkward?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom is seksuele voorlichting altijd zo awkward?

Terwijl seks het meest natuurlijke ooit is!

Baby in slaap masturberen

In de Middeleeuwen was het vrij normaal dat moeders als hun zoontjes niet in slaap kwamen, dat ze hun baby's in slaap masturbeerden. Seks, liefde, dood, geboorte, waren toen veel meer onderdeel van het leven. Noodgedwongen, omdat de meeste gezinnen met z'n allen bij elkaar in dezelfde ruimte leefden.

Na de Middeleeuwen verdween steeds meer het verband tussen opvoeding en seksualiteit. Dat speelde zich meer af achter gesloten deuren en kinderen werden niet meer geconfronteerd met het genot van hun ouders. En werd het ook steeds ongemakkelijker om over seks te praten.

Giechelen!

Dat is het thema van de vierde aflevering van Bedvogels, een podcastserie van Human, waarin jongeren, wetenschappers en experts nieuwe inzichten bieden op je seksleven! Want praten over seks is gek genoeg niet doodnormaal, terwijl het feitelijk de normaalste zaak van de wereld is.

En daarom zitten we met ons allen te giechelen als het op school over seksuele voortplanting gaat. En is school eigenlijk de aangewezen plek voor seksuele voorlichting? Dat soort vragen hoor je in Bedvogels.

Alle afleveringen van Bedvogels zijn te beluisteren in Download for the Road in de 3FM App.

Ster advertentie
Ster advertentie