Podcasts

Ga je vreemd als je zoent met een ander?

  1. Nieuwschevron right
  2. Ga je vreemd als je zoent met een ander?

Want monogaam zijn, dat kan toch helemaal niemand?!

Weet je dat het nog niet eens zo lang geleden is dat de politie in Amsterdam langs hotels ging en gastenlijsten checkte of alleen mannen en vrouwen met dezelfde achternaam in één kamer sliepen?

Dat was dus in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Het was letterlijk verboden om als ongetrouwd stel in hetzelfde bed te slapen. Bizar toch? Zeker als je daar nu op terugkijkt, in een tijd dat het huwelijk als een achterhaald iets wordt beschouwd.

Seksuele revolutie

Nogal wiedes dat halverwege de jaren zestig en in de jaren zeventig de zogeheten seksuele revolutie plaatsvond. Jonge mannen en vrouwen kwamen in opstand tegen de ouderwetse en preutse ideeën over seks en liefde.

Het was ook toen dat wetten werden aangenomen op het gebied van homoseksualiteit, abortus, de pil en prostitutie. Jongeren van toen vroegen zich hardop af of het traditionele idee van een relatie (mannetje-vrouwtje DE REST VAN JE LEVEN) ook voor hun gold.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Make love not war

En zo werd die periode de tijd van de vrije liefde. Waar iedereen het met iedereen deed, en onder invloed van opzwepende muziek en drugs de hippietijd in al zijn hevigheid los barstte.

En dat is het thema van de laatste aflevering van Bedvogels, een podcastserie van Human waarin jongeren, wetenschappers en experts nieuwe inzichten bieden over seks. De makers vragen zich af of het echt mogelijk is om monogaam te zijn en onderzoeken meteen het alternatief, dat van een open relatie. Word je uiteindelijk niet jaloers als je toestaat dat je partner met Jan en alleman het bed deelt?

Alle podcasts van Bedvogels zijn terug te luisteren op de site van Human.

Ster advertentie
Ster advertentie