Podcasts

Waarom een orgasme niet het doel moet zijn bij seks

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom een orgasme niet het doel moet zijn bij seks

Tenzij het natuurlijk een universeel orgasme is.

Nee, nee en nog eens nee! Seks is niet pas een succes als jongen en meisje met een verkrampt gezicht - en vaak afzonderlijk van elkaar - klaarkomen. Toch lijkt het alsof het wel allemaal draait om dat orgasme, klaarkomen, ejaculeren, hoe je het ook wilt noemen.

Maar dat komt omdat we natuurwezens zijn, bij wie het draait om paren en nageslacht. En daar is ook geen speld tussen te krijgen. Maar we slaan onszelf net zo goed op de borst dat we meer ontwikkelde dieren zijn dan, noem een dwarsstraat, een olifant, aap of naaktslak. Wij zijn in die zin cultuurwezens.

(Naaktslak-porno)

Universeel orgasme? Yes please

Wij zijn dus hoger ontwikkeld, zijn als mens veel meer bezig met beleving en ervaring. Waarom is het bij onze seks dan vaak zo rechttoe rechtaan (lees: pompen tot we klaarkomen)? Neem een voorbeeld aan Tantra, dat zijn oorsprong vond in India in de negende eeuw en wat in West-Europa tegenwoordig nog altijd beoefend wordt.

Stap dus in de tijdmachine van Bedvogels, een podcast van Human, waarin jongeren, wetenschappers en experts nieuwe inzichten bieden over seks, en ontdek hoe jij en je partner tot een universeel orgasme komen, zonder gehannes met washandjes na afloop.

Alle afleveringen van Bedvogels zijn ook te beluisteren in Download for the Road in de 3FM App of op de site van Human.

Ster advertentie
Ster advertentie