Podcasts

"Mensen vinden twee vrouwen geil en twee mannen vies"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Mensen vinden twee vrouwen geil en twee mannen vies"

Emiel Maliepaard (30) is onderzoeker bij kennisinstituut Atria en dook dieper in het thema biseksualiteit. Veel mensen begrijpen niet goed wat biseksualiteit is en er zijn veel vooroordelen. In de Tussenuur podcast praat hij erover met 3FM-dj Jamie Reuter.

Luister de hele podcast in de 3FM app (Google Play of Apple), in iTunes, check 'm in Stitcher of op Soundcloud.

Vooroordelen over biseksuelen

Emiel: "Er is geen duidelijk beeld van wat nou precies een biseksueel is en dat is ook de reden dat ze niet duidelijk zichtbaar zijn in de maatschappij. Helaas zijn er ook veel vooroordelen. Twee vrouwen zouden geil zijn en twee mannen vies." Daarnaast heerst er ook nog veel onzekerheid bij biseksuele stellen. "Bijvoorbeeld bij twee vrouwen, omdat de penis vaak leidend blijft."

Meer openheid

Gelukkig is er ook goed nieuws, want Emiel ziet meer openheid over het thema dan vroeger. Zo ziet hij bijvoorbeeld bekende artiesten en influencers openlijk uitkomen voor hun geaardheid. Dat helpt. Maar aan de andere kant vindt Emiel het ook jammer dat je dus 'uit de kast' moet komen, alleen maar omdat je anders bent. Aandacht voor seksuele voorlichting op school is belangrijk en als je uit de kast wil komen: "Maak het licht en trek je niet teveel aan van je omgeving."

LUISTER DE HELE PODCAST IN DE 3FM APP (GOOGLE PLAY OF APPLE), IN ITUNES, CHECK 'M IN STITCHER OF OP SOUNDCLOUD.

Ster advertentie
Ster advertentie