Naar homepage
Podcasts

Bradley (24) is queer: "Fuck al die labels!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Bradley (24) is queer: "Fuck al die labels!"

Wat als je geen hetero, homo of bi bent en je je in geen enkel 'hokje' thuis voelt? Bradley Braafhaart (24) is Youtuber en noemt zichzelf queer. Maar wat is dat precies? En hoe reageert zijn omgeving hierop? In de Tussenuur podcast over seksualiteit sprak 3FM-dj Jamie Reuter met Bradley over wat queer zijn voor hem betekent.

Luister de hele podcast in de 3FM app (Google Play of Apple), in iTunes, check 'm in Stitcher of op Soundcloud.

Kutopmerkingen en kopstoten

Bradley werd vroeger gepest op school. Klasgenoten maakten kutopmerkingen en hij kreeg kopstoten. Tijdens gym werd er geroepen: "Oehh Ferry Doedens [acteur uit GTST, red.], die zie jij zeker wel zitten hè?" Er was weinig tot geen ruimte om 'uit een kast' te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Mensen zijn eenzijdig"

Toen Bradley ging studeren en van Zeeland naar de Randstad verhuisde, veranderde er iets. Hij voelde eindelijk de vrijheid en ruimte om zijn eigen 'ik' te leren kennen. Nu noemt hij zichzelf queer, wat een parapluterm is voor mensen die niet hetero- of cis-normatief is. "Maar je mag me ook gay of bi noemen. Ik vind het eigenlijk allemaal prima."

Wel vindt Bradley het vervelend dat al die labels nodig zijn. Hij vindt mensen maar eenzijdig. "Ik heb mezelf uiteindelijk aangeleerd om 'uit de kast' te komen, omdat iedereen dat doet." Dat deed Bradley op Youtube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

LUISTER DE HELE PODCAST IN DE 3FM APP (GOOGLE PLAY OF APPLE), IN ITUNES, CHECK 'M IN STITCHER OF OP SOUNDCLOUD.

Ster advertentie
Ster advertentie