Podcasts
BNNVARA

Is Jared Leto een sekteleider?

foto: Twitter 30 Seconds To Marsfoto: Twitter 30 Seconds To Mars
  1. Nieuwschevron right
  2. Is Jared Leto een sekteleider?

Acteur, muzikant en nu blijkbaar Jezus 2.0. Het uiterlijk van Jared Leto begint namelijk steeds meer op dat van Jezus Christus te lijken. En nu zijn er verhalen die beweren dat deze zingende acteur zijn eigen sekte aan het opzetten is. Maar is Jared Leto daadwerkelijk een sekteleider?

Toegewijde aanhang

De band 30 Seconds To Mars, heeft altijd een zeer toegewijde aanhang gehad. Als je hun video's of livebeelden bekijkt, kun je duidelijk zien dat mensen in de menigte gek worden en de grond aanbidden waarop hij loopt. Deze fans noemen zichzelf The Echelon en de groep bestaat vooral uit jonge vrouwen die Jared overal proberen te volgen in de hoop een glimp op te vangen van zijn blinkende jezusbaard.

Jared Leto

foto: Twitter 30 Seconds To Mars

Spiritueel festival of sekte?

Het gaat nog een stapje verder. In 2019 werden fans die zichzelf The Echelon noemen uitgenodigd om naar een retraite op een privé-eiland te komen. Tegen betaling van een fiks bedrag.

De officiele beschrijving van Mars Island luidt als volgt: “Mars Island is een all-inclusive festivalervaring van drie nachten. Ontspan en herstel met yoga tussen de bomen, neem een ​​duik in het zwembad, woon een middernachtvoorstelling bij of kijk naar de sterren, en woon twee intieme optredens bij met Thirty Seconds To Mars. Mars Island is een ervaring als geen ander.”

Jared is het probleem

Dit lijkt misschien allemaal heel onschuldig en een echt toevluchtsoord waar fans met Jared kunnen rondhangen. Het is echter niet het eiland zelf dat een probleem kan vormen, het is Jared Leto. De meeste sekteleiders worden namelijk niet op een dag wakker en denken: "Weet je wat, ik ga een sekte stichten en mensen kunnen komen en gaan wanneer ze willen". Sekteleiders zijn over het algemeen psychotisch en beginnen te geloven dat ze inderdaad van een hogere macht zijn, een soort boodschapper van God die naar de aarde is gestuurd om mensen te ‘healen’.

Messias

Jared Leto lijkt op de foto’s de rol van de Messias op zich te nemen. Met iedereen in het wit gekleed en Jared in het midden van de belangstelling, lijkt het wel heel erg op een sekte. De fans noemen hem zelfs een profeet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Money Money Money

En het mag wat kosten! De prijzen voor deze ervaring beginnen bij een redelijke 995 dollar (exclusief vlucht naar het eiland) en loopt op tot maar liefst 6500 dollar. Maar dan krijg je er wel een “Mars-paspoort” bij en een exclusieve VIP-ervaring met Jared.

Onschuldig spiritueel festival of een sekte? Welke geruchten zijn nog waar? Het antwoord op die vragen krijg je in een nieuwe aflevering van Paul is Dead. Een podcast waarin radiomakers Philo en Luc onderzoeken wat er wel of niet klopt van deze muzikale mythes.

#6 - Is Jared Leto een sekteleider? - Paul is Dead

Er zijn er nog veel meer!

Jared Leto is niet de enige die gekke dingen doet. Wij hebben de beste en meest absurde theorieën in een podcast gepropt! Luister elke week naar een nieuwe aflevering van Paul is Dead om meer te horen. Dit kan natuurlijk via NPO Luister, via de 3FM-app, Spotify of je andere favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie