Podcasts

Colin Benders vertelt waarom hij nooit meer 'Sorry' speelt in De Koffer Van Kevin

  1. Nieuwschevron right
  2. Colin Benders vertelt waarom hij nooit meer 'Sorry' speelt in De Koffer Van Kevin

In de podcast De Koffer Van Kevin gaat 3FM-dj Kevin van Arnhem in gesprek met verschillende gasten om te praten over hun leven. In deze aflevering spreekt Kevin met muzikant Colin Benders, voormalig Kyteman.

Home sweet home

Kevin vraagt zijn gasten altijd om af te spreken op hun favoriete plek. Dat is in het geval van Colin gewoon bij hem thuis. Zeker sinds dit jaar is hij helemaal met zijn huis vergroeid. Thuiswerken betekent voor hem een studio in huis. "Daar heb ik veel plannen zitten smeden," vertelt Colin.

muzikale oom

Muziek maken zit Colin in de genen. Zijn oom Jacky Terrasson is een beroemde jazzpianist. Colin: "Hij betekent waanzinnig veel voor me. Hij heeft mij laten zien dat het najagen van een beroep als muzikant oké is om te doen en dat het überhaupt een optie is." Zo werd zijn oom dus een groot voorbeeld voor Colin. "ik dacht: ‘als ik later groot ben wil ik echt goed kunnen spelen, want dan kan ik ook doen wat hij doet’." Die droom is inmiddels uitgekomen.

opgroeien

Als kind vond Colin het moeilijk om ergens zijn aandacht bij te houden, behalve bij muziek maken. Daarom zat hij al van jongs af aan op trompetles. "Ik werd op de basisschool waanzinnig gepest, het werd me dagelijks kenbaar gemaakt dat ik niet ergens bij hoorde. Dat ging tot aan vechtpartijen en achtervolgingen naar huis," vertelt hij. Het was door zijn muziek dat hij uiteindelijk vrienden maakte: "Toen ik twaalf jaar was ging ik in een band spelen. Mijn bandmaatjes werden meteen mijn vrienden."

waarom 'sorry' nooit meer live klinkt

Colin had als Kyteman een grote hit met 'Sorry'. Die speelt hij nu helaas nooit meer live. Colin zegt daarover: "Sorry is een nummer dat heeft mij echt wel gevormd in mijn leven, in wie ik ben. Alles wat leidde tot het schrijven van het nummer en vervolgens wat dat nummer heeft gedaan voor mijzelf en anderen dat is wel magisch," vertelt Colin. Maar: "Ik heb op dit moment geen band meer met de persoon voor wie ik het geschreven heb. Het nummer komt uit zo’n ontzettend andere wereld en een ander verleden voor mij, dat ik daar geen eer aan zou doen om daar nu nog iets mee te doen."

Beluister de hele aflevering met Colin Benders hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie