Lowlands

Kyteman over hoe hij met 'Sorry' heel Lowlands 2009 stil kreeg

  1. Nieuwschevron right
  2. Kyteman over hoe hij met 'Sorry' heel Lowlands 2009 stil kreeg

Dit weekend is het 3FM live vanaf LL free:United daarom hoor je deze week al heel veel Lowlands op je radio. Dan mag de legendarische show van Kyteman in 2009 natuurlijk niet ontbreken. 3FM-dj Mark van der Molen blikt samen met Kyteman terug op die bijzondere dag.

Een stil lowlands

Voor Kyteman a.k.a. Colin Benders voelt het nog net als gisteren en echt niet als 11 jaar geleden dat hij in de Alpha op Lowlands mocht staan. Het lukte hem en zijn band toen om heel Lowlands stil te krijgen met het nummer "Sorry', super indrukwekkend en een opname die tot op de dag van vandaag nog massaal gedeeld, geluisterd en bekeken wordt.

naar de Alpha

In maart 2009 begon hij met toeren na het uitbrengen van zijn album, "Een half jaar later stonden we in de Alpha te spelen. Dat hele jaar is zo'n bizarre trip geweest." Het ging enorm snel. Hetzelfde jaar stond hij op Noorderslag, Pinkpop, Appelpop, North Sea Jazz en dus Lowlands. "Dat was één van de momenten dat ik besefte, dit gaat wel heel erg hard. Zeker toen we de vraag kregen of we 's avonds in de Alpha op Lowlands wilden spelen. Dat was voor mij altijd het Mekka van waar je zou mogen spelen."

Kunnen we dat wel handelen?

Wanneer Mark vraagt of hij niet zenuwachtig werd van ineens zo'n groot podium vertelt Colin over die twijfels: "Kunnen we dat dan wel handelen? Kunnen we dat wel aan? Nou die twijfel was wel over toen we het podium op stapten." Na Lowlands heeft hij het nummer niet vaak meer gespeeld, dat was het hoogtepunt en daar ga je niet meer overheen.

Lowlands 2009: Kyteman - 'sorry'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie