Podcasts

Sophie Francis over mentale gezondheid in de dancewereld: “Ik besefte me: waar ben ik eigenlijk mee bezig?”

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Sophie Francis over mentale gezondheid in de dancewereld: “Ik besefte me: waar ben ik eigenlijk mee bezig?”

Tijdens de podcast ‘De Koffer van Kevin’ bezoekt 3FM-DJ Kevin van Arnhem bands of artiesten. Dit keer zoekt hij de 22-jarige DJ Sophie Francis op om te praten over het leven in de spotlights, haar mentale gezondheid en bespreken ze hoe het voor Sophie is om een beroep uit te oefen dat vooral door mannen wordt beoefend.

Ze vertelt dat ze als vrouwelijke DJ er altijd al rekening mee hield dat ze standaard met 1-0 achter zou staan. “Er is veel judgement omdat ik een vrouw ben. In het begin van mijn carrière heb ik zeker vier keer zo hard moeten werken om respect te krijgen van mijn mannelijke collega’s. Ik weet dat er weddenschappen werden afgesloten of ik wel echt aan het draaien was.”

Mentale gezondheid

Sinds de dood van Avicii is er veel meer nadruk op het onderwerp mentale gezondheid gelegd in de dance, vertelt ze. “Dit beroep is mentaal echt heel zwaar. Het ene moment sta je voor duizenden mensen te springen en het andere moment zit je alleen in je hotelkamer.” Zelf heeft Sophie ook moeite gehad met haar mentale gezondheid, maar ze wist gelukkig op tijd op de rem te drukken. “Vorig jaar vlogen we in een paar dagen de drie keer de hele wereld rond. ’s Ochtends kwamen we na een vlucht van 14 uur terug uit Beijing en moest daarna gelijk door naar de begrafenis van mijn oma. Dat was het moment waarop ik besefte: waar ben ik eigenlijk mee bezig?

Meer De Koffer van Kevin?

3FM-dj Kevin van Arnhem reist met zijn koffer naar de favoriete plek van zijn podcastgast. Op deze locatie hoor je een oprecht gesprek tussen Kevin en zijn gast over het verleden, heden en de toekomst. Eerder sprak Kevin met Thomas Azier, Fresku en Glen Faria. Check alle podcasts hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie