Podcasts

De Lesbische Liga Podcast is terug met een vijfde seizoen!

foto: Linde Dorenbos
  1. Nieuwschevron right
  2. De Lesbische Liga Podcast is terug met een vijfde seizoen!

'De Lesbische Liga Podcast' is terug met een gloednieuw seizoen! In dit vijfde seizoen van de podcast, duiken 3FM-dj Vera Siemons en programmamaker Annefleur Schipper in alle lesbische, biseksuele en queer-media om te kijken hoe goed óf hoe slecht het gesteld is met de representatie.

Lesbinieuws

In dit nieuwe seizoen, bestaande uit 10 afleveringen, gaan Vera en Annefleur aan de slag met het medialandschap van de lesbi. Ze bespreken films en series die opvallen, het laatste lesbinieuws wordt uitgebreid behandeld en de luistervragen komen dit seizoen weer aan bod. Ook komen er een hoop leuke gasten langs zoals Hanna Bervoets, Fresia Cousiño Arias en Thorn de Vries.

Leden van De Liga

De serie die in 2020 van start ging heeft in korte tijd een groot bereik gekregen. Luisteraars, de zogeheten leden van de liga, worden bij het hele proces betrokken. Van vragen stellen in de aflevering tot gesprekken op Instagram. Door de maatschappelijke thema's die in de podcast besproken worden, won 'De Lesbische Liga Podcast' vorig jaar een Dutch Podcast Award in de categorie media en cultuur. Eerder dat jaar namen Vera en Annefleur de laatste aflevering van het derde seizoen op in een uitverkocht TivoliVredenburg.

In de eerste aflevering blikken ze terug op de queer hoogtepunten van 2021: van het nieuwe bi-icoon Victoria De Angelis op het Songfestival, tot de film ANNE+ en de verloving van Kristen Stewart.

Benieuwd? Luister hieronder de eerste aflevering en abonneer je via je favoriete podcast-app zoals Spotify of Apple Podcasts.

#1 - Het Liga Jaaroverzicht van 2021 (S05) - De Lesbische Liga Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie