3FM nieuws

De Lesbische Liga wint een Dutch Podcast Award 2021!

foto: Foto via Vera Siemonsfoto: Vera Siemons
  1. Nieuwschevron right
  2. De Lesbische Liga wint een Dutch Podcast Award 2021!

De Lesbische Liga, een podcast van 3FM en de NTR, heeft de Dutch Podcast Award gewonnen in de categorie Media & Cultuur! Presentatoren Annefleur Schipper en Vera Siemons waren afgelopen donderdagavond aanwezig bij de uitreikingsceremonie in Amsterdam.

Tijd voor regenboogconfetti want De Lesbische Liga heeft een Dutch Podcast Award 2021 gewonnen! In de categorie Media & Cultuur lieten zij onder andere Televisië en Trust Nobody achter zich.

In de 3FM Live Box werden presentatoren Annefleur Schipper en Vera Siemons eerder al verrast door Michiel Veenstra, die het nieuws van de winst kwam verkondigen. Kijk hier hoe dat eraan toe ging:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afgelopen donderdag werd de prijs officieel uitgereikt tijdens de ceremonie in Amsterdam. Omdat Vera en Annefleur niet bij het begin van de ceremonie konden zijn, werd de prijs in ontvangst genomen door Valerie Bisscheroux, vriendin van de podcastmakers, Lesbische Liga-luisteraar, en regisseur van de door de Liga-fans zeer geliefde serie en speelfilm ANNE+.

De Lesbische Liga

Met de podcast willen Vera en Annefleur hun stemmen laten horen voor vrouwen in de LGBTQIA+ community, maar ook gewoon een plek bieden aan lesbische, biseksuele en queer vrouwen om samen te lachen en ervaringen te delen. Daarbij krijgen ze hulp van bekende gasten als Maartje Wortel, Rocky Hehakaija en Claudia de Breij.

Annefleur en Vera begonnen de podcast vorig jaar in quarantaine, allebei in hun eigen huis achter de microfoon, en inmiddels heeft de Liga al een flinke following: in juli stonden Annefleur en Vera tijdens de live seizoensfinale voor een uitverkochte zaal in TivoliVredenburg, Utrecht.

Luister naar de Liga

Luisteren naar de Lesbische Liga? Dat kan hier op 3FM.nl, of natuurlijk in je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie