3FM nieuws
NTR

De Lesbische Liga Podcast is genomineerd voor een Dutch Podcast Award!

foto: Linde Dorenbosfoto: Linde Dorenbos
  1. Nieuwschevron right
  2. De Lesbische Liga Podcast is genomineerd voor een Dutch Podcast Award!

Samen met haar co-host Annefleur Schipper is 3FM-dj Vera Siemons genomineerd voor een Dutch Podcast Award! Hun podcast De Lesbische Liga maakt kans op een prijs in de categorie Media & Cultuur.

De 3FM-podcast De Lesbische Liga is voor het eerst genomineerd voor een Dutch Podcast Award! De podcast, gepresenteerd door 3FM-dj Vera Siemons en televisiemaker Annefleur Schipper, dingt mee naar de prijs in de categorie Media & Cultuur.

Er zijn dit jaar negen categorieën met genomineerden. De uiteindelijke winnaars worden deels bepaald door een vakjury, en deels door publieksstemmen. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 26 en 27 oktober. Je kunt hier je stem uitbrengen!

foto: Linde Dorenbos

Vera en Annefleur tijdens de live seizoensfinale van De Lesbische Liga podcast in TivoliVredenburg

Make Lesbi Great Again

Al meer dan drie seizoenen lang maken Annefleur en Vera samen de Lesbische Liga podcast, over de representatie van lesbische en biseksuele vrouwen in de media. In iedere aflevering ontleden ze met veel humor en herkenbaarheid een film of televisieserie, onder het motto 'Make Lesbi Great Again'. Dat representatie nog altijd belangrijk is, blijkt ook uit de stereotyperende personages en verhaallijnen die in de Lesbische Liga regelmatig op de hak worden genomen.

#3 - ‘Luck Be a Lady’ (S04) - De Lesbische Liga Podcast

Met de podcast willen Vera en Annefleur hun stemmen laten horen voor vrouwen in de LGBTQIA+ community, maar ook gewoon een plek bieden aan lesbische, biseksuele en queer vrouwen om samen te lachen en ervaringen te delen. Daarbij krijgen ze hulp van bekende gasten als Maartje Wortel, Rocky Hehakaija en Claudia de Breij.

Annefleur en Vera begonnen de podcast vorig jaar in quarantaine, allebei in hun eigen huis achter de microfoon, en inmiddels heeft de Liga al een flinke following: in juli stonden Annefleur en Vera tijdens de live seizoensfinale voor een uitverkochte zaal in TivoliVredenburg, Utrecht.

Luister & stem!

Luisteren naar de Lesbische Liga? Dat kan hier op 3FM.nl, of natuurlijk in je favoriete podcast-app.
En vergeet niet te stemmen op de website van de Dutch Podcast Awards!

Ster advertentie
Ster advertentie