Podcasts

Waarom hebben we geen respect meer voor de autoriteit?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom hebben we geen respect meer voor de autoriteit?

Docenten die krukken naar zich toegesmeten krijgen, ambulancepersoneel dat in elkaar geslagen wordt en politieagenten die uitgescholden worden. Het lijkt wel alsof we geen respect meer hebben voor mensen met gezag. Maar is dat ook zo?

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

Op social media en Dumpert duiken de vervelendste filmpjes met asociaal gedrag op en ook in het nieuws wordt er steeds vaker over bericht. Het lijkt haast een trend te worden. Staan de autoriteiten onder druk? Presentator Coen van den Braber zoekt het uit in de podcast.

Wie zijn er te gast?

Maaike van Kapel is als onderzoekster betrokken geweest bij Vertrouwen van jongeren in instituties, een onderzoek van het Kennisplatform Integratie en Samenleving naar het vertrouwen van jongeren in politie, onderwijs en politiek. Ze deelt haar bevindingen bij Coen in de studio.

Ook Anouk Gielen zit aan tafel. Ze is pas twintig jaar, maar sinds kort lid van de Provinciale Staten voor GroenLinks in Noord-Holland. Daarvóór was ze een jaar voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Ze dwingt veel respect af, maar hoe doe je dat? In deze podcast deelt ze haar ervaringen vanuit de politiek.

René Kneyber werkt al enige tijd in het onderwijs, geeft cursussen over orde houden in de klas en schreef hier ook een aantal boeken over. Hij weet als geen ander hoe je een groep drukke pubers in bedwang moet houden en legt uit waar dit gedrag vandaan komt.

*** Ben jij niet goed behandeld door een autoriteit? De Nationale Ombudsman helpt als het misgaat tussen jou en overheidsinstanties. Discriminatie kun je melden bij de antidiscriminatievoorziening in je gemeente, bij de politie, het College voor de Rechten van de Mens en het Meldpunt Internet Discriminatie. Controle Alt Delete biedt ondersteuning en advies als je te maken hebt gehad met discriminatie door de politie of met politiegeweld. ***

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

Ster advertentie
Ster advertentie