Naar homepage
Podcasts

Puthaeny (19) lijdt onder een klimaatdepressie

  1. Nieuwschevron right
  2. Puthaeny (19) lijdt onder een klimaatdepressie

Puthaeny Kim (19) heeft last van een klimaatdepressie. Ze leeft zo milieubewust mogelijk, maar toch voelt ze zich regelmatig machteloos. In de Tussenuur podcast praat ze erover met 3FM nacht-dj Yoeri.

Luister de hele podcast in Spotify, de 3FM app (Google Play of Apple), in iTunes, check 'm in Stitcher of op Soundcloud.

Klimaatdepressie

"De gevolgen van het klimaatprobleem zijn verschrikkelijk! Toen ik terugging naar mijn geboorteland Cambodja stond het water tot aan mijn knieën. Ook liggen de stranden vol plastic en worden er heel veel bomen gekapt. Het voelt hopeloos! Nee meer dan dat: machteloos!"

Putheany wil bewustwording creëren. "We moeten echt gaan nadenken over wat we aanschaffen. Ik bedoel, leuk zo'n houten tafel, maar heb je enig idee hoeveel bomen daarvoor worden gekapt? Maak zelf een tafel of koop er een bij de kringloop!"

Een milieubewust huishouden

In haar huis leeft ze zo duurzaam mogelijk en deze manier van leven probeert ze over te brengen aan haar directe omgeving, zoals haar vriend en broer, waarmee ze samenleeft. "Het maken van één rijstkorrel kost veel energie. Daarom zeg ik altijd tegen vrienden: eet je bord leeg! Sta stil bij wat je eet, want dat laat zien dat je de tijd en moeite waardeert die erin gestoken is." Verder sluit Putheany zich actief aan bij klimaatstakingen, doucht ze maximaal drie keer per week, zet ze de verwarming maar een uur per dag aan en verbouwt ze haar eigen groenten en fruit.

Luister de hele podcast in Spotify, de 3FM app (Google Play of Apple), in iTunes, check 'm in Stitcher of op Soundcloud.

Ster advertentie
Ster advertentie