Podcasts

Te veel betalen voor tickets, gaat dat eindelijk opgelost worden?

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Te veel betalen voor tickets, gaat dat eindelijk opgelost worden?

Het is iedereen wel een keer gebeurd. Je wil dolgraag naar dat ene concert dat al is uitverkocht. Balen. Toch kom je online nog een adres tegen die de tickets verkoopt. Bijvoorbeeld via snel zoeken op Google, Marktplaats of Ticketswap.


10% wordt doorverkocht

Ervaring leert dat bij elk event zoals Lowlands of DGTL minstens 10% van de kaarten wordt doorverkocht. Dat gaat niet altijd even goed. Regelmatig kan het zijn dat je teveel hebt betaald of dat de tickets helemaal niet werken. Een probleem dat nu weer naar boven komt drijven.

Aanpak

“Eerst heeft de evenementenbranche ingezet op het tegengaan via wetgeving en lobbyen.” zegt Ticketswap-baas Hans Ober in 3voor12 podcast De Machine. Helaas bleef deze wet hangen in de Tweede Kamer. Missie mislukt.

Ook kreeg je zelf als consument weinig tot geen tools om op een veilige manier een tweedehands kaartje te kopen of te verkopen. Ja, Ticketswap is er. Maar dat is ook niet 100% waterdicht.

Eigen platforms

Nu is er echter een kentering gaande. Komende tijd ga je weer veel horen over ‘Weet Waar Je Koopt’, maar ook zijn partijen zoals Ticketmaster en Eventim bezig om eigen platforms op te zetten, waarop jij tickets kunt kopen van een ander op een veilige manier en voor een betaalbare prijs. Ook gaan veel evenementen een directe link aan met Ticketswap, waardoor je als het ware een nieuw ticket krijgt die 100% werkt.
Nooit meer te veel betalen voor een ticket lijkt zo erg dichtbij te komen. Je hoort er meer over in podcast De Machine. Ook te luisteren via Spotify.

#100: De vreemde week van Vrienden van Amstel - De Machine

Ster advertentie
Ster advertentie