Naar homepage
Podcasts

Hedon: het poppodium waar het eten áltijd goed is
NTR

foto: Hedon
  1. Nieuwschevron right
  2. Hedon: het poppodium waar het eten áltijd goed is

In de laatste poppodium special neemt de Unseen Heroes podcast een kijkje bij Hedon in Zwolle. We spreken met programmeur Erik, technicus Martijn en kok Jan.

Ook Hedon zit vol met backstage verhalen die je nog nooit hebt gehoord. Maar het echte geheim van deze popzaal? Dat zou zo maar eens de goede catering kunnen zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratie

Jan verzorgt al heel lang de catering binnen Hedon en daar krijgt de zaal veel complimenten over. Racoon en Xzibit zijn bijvoorbeeld helemaal fan. Maar als je zoveel moet koken voor zoveel mensen, waar haal je dan toch je inspiratie vandaan? Jan: "Er zijn een aantal dingen waar je altijd op terug kunt pakken, omdat je weet: dit werkt super op een buffet. Ik split al mijn menu's op en ik zorg dat er verschillende verse groenten in de bakken liggen. Ik ben niet van de eenpansgerechten." En zo is voor iedereen de keuze reuze.

Mag het licht uit?

Martijn is technicus bij Hedon, zowel bij de oude zaal als bij de nieuwe zaal. En ook al heeft hij het vak aardig onder de knie, er wil door onmacht nog wel eens het een en ander gebeuren waardoor het brandalarm af kan gaan, of de stroom uit kan vallen. Dit laatste gebeurde toevallig tijdens een concert van De Dijk, en inderdaad: tijdens het nummer 'Mag Het Licht Uit'. "Mensen dachten dat het bij de show hoorde, maar er was een stroomstoring waardoor heel Zwolle plat lag."

Toekomstplannen

Hedon heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Zo hebben ze flink geklust aan de zalen en hebben ze waar mogelijk toch geprogrammeerd. Maar hoe zien ze de nabije toekomst voor zich voor de popzaal? Erik: "We zijn financieel nog gezond, maar we kunnen dit niet jaren volhouden. We kunnen wel door, maar er is nog geen perspectief en dat maakt het zo lastig. En je merkt dat het op anderhalve meter niet fijn is om bands te kijken. Je hebt toch die intieme setting nodig." En daar kijken ze toch het meeste naar uit, de volle zalen en de mensenmassa die in elkaar op gaat. Erik: "Ik vond Lowlands vroeger verschrikkelijk, al die zwetende mensen tegen je aan. Maar ik kijk er wel weer naar uit!"

Ster advertentie
Ster advertentie