Pinkpop

Geniet thuis van het Pinkpop-gevoel op 3FM & NPO 3

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Geniet thuis van het Pinkpop-gevoel op 3FM & NPO 3

Aankomend weekend zou je misschien losgaan op de 51e editie van Pinkpop... Zoals bekend is het festival verplaatst naar volgend jaar, maar dat wil niet zeggen dat er niets te doen is voor jou als festivalfan. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je dit weekend aan je Vitamine Pinkpop kunt komen.

VRIJDAG 19 JUNI: ONLINE PINKPOP QUIZ

Je festival weekend start met de Pinkpop Quiz, die live wordt gepresenteerd vanuit Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. De quiz behelst gedurende tien rondes zo'n beetje alles rondom 50 jaar Pinkpop. In totaal doen er 950 teams mee, dus dat gaat een heftige strijd worden. Opgeven kan niet meer als team, wel kun je meekijken via de kanalen van Pinkpop zelf.

ZATERDAG 20 JUNI: PINKPOP op 3FM

Op zaterdag 20 tune je natuurlijk in op 3FM. In de shows van Angelique, Vera en Sagid hoor je tracks en ander materiaal uit het enorme Pinkpoparchief van 3FM. Tussen 17:00 en 18:00 check je de livesessie die Chef'Special deed op een leeg Pinkpop-terrein (aanrader!). Ook hoor je om 20.00 uur het volledige concert van Twenty One Pilots op Pinkpop 2014.

NPO3

Daarnaast streamt het festival zelf 21.00 uur een unieke Q&A uit met Jan Smeets. Host Eric Corton heeft hierbij een openhartig gesprek met Mr. Pinkpop vanuit Poppodium Nieuwe Nor. Daarna tune je in op NPO 3 om 22.35 uur, dan wordt het programma "Pinkpop 2020" uitgezonden. Je ziet dan live-optredens vanuit Paradiso en er komen zoveel mogelijk acts aan bod die in 2020 op Pinkpop zouden spelen. Van Chef'Special, The Kik, Nona tot Ten Times A Million treden op. Ook worden de mannen van Kensington geïnterviewd en zie je videoboodschappen van buitenlandse acts die dit jaar op Pinkpop zouden staan.

ZONDAG 21 JUNI: pinkpop op 3fm

Ook op de laatste festivaldag kun je natuurlijk bij ons terecht. Vanaf 16:00 uur trekken wij weer het archief met live-optredens open. Zo hoor je zondag het concert van Kensington uit 2017 om 20:00 uur. Uiteraard wordt het festivalweekend afgesloten met de welbekende eindspeech door Mr. Pinkpop die je kunt zien op hun eigen Facebook-pagina.

3voor12 doet ook mee

Ook 3voor12 duikt deze week in zijn grote Pinkpop-archief en haalt daar live-opnamen en diverse hoogtepunten van oude optredens vandaan. Deze worden tijdelijk opnieuw gestreamd op 3voor12.vpro.nl. Daarnaast wordt in 3voor12 Radio deze week veel muziek gedraaid van artiesten die op Pinkpop 2020 zouden optreden. Tot slot deelt de 3voor12-redactie legendarische Pinkpop- momenten en video’s over artiesten, het terrein, Jan Smeets en natuurlijk het Pinkpop-publiek.

HIGHLIGHTS

Heb jij nou net als deze video ook een paar onvergetelijke Pinkpop-hoogtepunten? Laat ze dan dit weekend achter in de gratis 3FM App!

Ster advertentie
Ster advertentie