Pinkpop

Armin van Buuren: "Ik hou niet veel aan deze Pinkpop-show over"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren: "Ik hou niet veel aan deze Pinkpop-show over"

Vlammenwerpers, vuurwerk, LED-schermen en natuurlijk als kers op de taart: Marco Borsato en Davina Michelle. Dát was de show van Armin van Buuren op Pinkpop! 3FM-dj Sander Hoogendoorn sprak Armin vlak voor zijn optreden over hoe het allemaal tot stand kwam en de zwaardere periode waar hij doorheen is gegaan.

Zenuwen

Hij is zenuwachtig, dat is meteen duidelijk. Huh, wordt de grote Armin van Buuren nog zenuwachtig? Ja misschien niet meer voor een groot EDM-festival, maar Pinkpop blijkt toch echt in een andere categorie te vallen. “Ergens vind ik het doodeng omdat ik weet wat de legacy van Pinkpop is. Zeker op de 50ste editie!”

Identiteitscrisis

Het is dan ook niet gek dat de festivalshow op dit moment in zijn leven op z'n pad komt. “Toen ze me vroegen dacht ik wel: moeten we dit nou wel doen? Maar heel eerlijk voelt het als een logische stap in mijn carrière. Ik heb de afgelopen tijd steeds meer geaccepteerd wie ik ben. Ik heb een best wel moeilijke tijd gehad toen ik nummer 1 van de wereld was. Ik raakte in een soort identiteitscrisis waarin ik eigenlijk iedereen alleen maar probeerde te pleasen. En ik begrijp nu dat dat niet mogelijk is. Ik heb er best wel doorheen gezeten en ben daar eigenlijk uit gekomen door meer mezelf te zijn. Door gekke dingen te doen zoals dit."

Verwachtingen van Pinkpop

Wat we van de avond kunnen verwachten? Grootse dingen! "We zijn echt all-out gegaan. Ik hou niet veel aan deze Pinkpop-show over," vertelt Armin lachend. "Ik wil het echt laten zien vanavond! Ik wil echt iets bewijzen. We hebben een iets te groot podium nu backstage bij The Cure staan. Als we over tien jaar nog een keer dit interview doen ga ik je vertellen wat er allemaal voor stress en gezeik bij is komen kijken, haha."

De show

En wat een show was het! Onze vrienden van 3voor12 schreven deze recensie erover. "Armin vraagt om hartjes en krijgt hartjes. Armin vraagt om de handen in de lucht en kan door de handen het veld niet meer zien. Armin vraagt ons te springen en je voelt de aarde schudden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto's: Nathan Reinds

3FM FESTIVAL TOP 999

Is Armin nou jouw favoriete festivalartiest? Stem 'm die 3FM Festival Top 999 in, dan! Stemmen kan hier, tot 23 augustus.

Ster advertentie
Ster advertentie