Pinkpop

Kraantje Pappie: "Ik hou van kakken op een Dixie, maar wel backstage"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Kraantje Pappie: "Ik hou van kakken op een Dixie, maar wel backstage"

Kraantje Pappie opende op zondag 9 juni de mainstage van Pinkpop. En ja, dat werd in één klap de grootste feesttent van het land. 3FM-dj Herman Hofman sprak hem backstage over het schrijven van hits en Kraantjes eigen festivalervaringen.

Never again

Kraantje: "Ik ben één keer als bezoeker naar een festival geweest, Splash in Duitsland. Sinds ik daar geweest ben... Van m'n leven niet meer! Ik vind het te druk joh, als artiest word je echt verpest. Ik vind het leuk om zo nog even een rondje over het terrein te lopen enzo, maar oh... Ik houd van op een Dixie kakken, maar hij moet wel achter de schermen staan."

Hits schrijven

In elke festivalset die Kraan speelt is 'Feesttent' de absolute knaller. En hij vindt het fijn dat hij in ieder geval een zo'n evergreen op zijn naam heeft staan.

"Kijk, een hit scoren is 1 en een evergreen pakken is 2. Ik zou liegen dat ik qua muziek alles alleen op gevoel doe, dat ik echt alleen maar doe wat ik zelf leuk vind. Het is als kip eten. Ik eet teringveel kip. Acht van de tien keer smaakt het perfect, twee keer is het een 'ai'. Dat is met muziek ook zo. Als ik wist hoe ik altijd raak kon schieten, zou ik dat doen. Dan had ik tien nummer 1-hits gemaakt en dan gestopt!"

3FM x Pinkpop

Sit back and relax, want ook dit jaar doet 3FM weer verslag vanaf het festival. Kijk hier wanneer we radio maken vanuit Landgraaf en volg ons op socials voor de mooiste foto's en toffe interviews!

Ster advertentie
Ster advertentie